Skip to main content

Αντιδρά ο δήμος Παιονίας για τη μεταφορά προσφύγων στη Νέα Καβάλα(vid)

Οι πρόσφυγες αναμένεται να καταφθάσουν στην περιοχή από την Μόρια σε μια προσπάθεια αποσυμφόρησης του καταυλισμού στη Λέσβο.

Την έντονη αντίθεσή τους στη μεταφορά και άλλων 1000 προσφύγων στο Κέντρο Φιλοξενίας Νέας Καβάλας, όπου ήδη διαβιούν περίπου άλλοι τόσοι, εξέφρασαν στην πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου Παιονίας, ο νέος δήμαρχος, Κώστας Σιωνίδης, και ο πρώην και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Χρήστος Γκουντενούδης.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ειδοποίησε τη διοίκηση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας να εντοπίσει και να προετοιμάσει τα συγκεκριμένα 1.002 άτομα προκειμένου την ερχόμενη Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου να μεταφερθούν με δυο αρματαγωγά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην κίνηση αυτή η κυβέρνηση προχωρά προκειμένου να αποσυμφορήσει τον καταυλισμό της Μόριας, που σήμερα έφτασε τους 10.241 κατοίκους. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ιστορικό ρεκόρ από δημιουργίας του ΚΥΤ. Ενώ όπως χαρακτηριστικά λέχθηκε από τη διεύθυνση του ΚΥΤ ο καταυλισμός της Μόριας είναι πλέον ο μεγαλύτερος καταυλισμός προσφύγων της Ευρώπης.