Skip to main content

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για την αναστολή συμβάσεων σε εργαζόμενους του ΟΛΘ

Αιχμές προς τη διοίκηση του ΟΛΘ αλλά και την κυβέρνηση αφήνει η αξιωματική αντιπολίτευση για την αναστολή σύμβασης σε 48 εργαζόμενους.

Αναστολή εργασιακής σχέσης για 48 εργαζόμενους του λιμάνι της Θεσσαλονίκης χωρίς καμία αιτιολόγηση διαπιστώνει το τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη είχε προκαλέσει την αντίδραση της ΟΜΥΛΕ.

«Αυτή η κίνηση προξενεί εύλογα ερωτήματα με δεδομένο ότι η εταιρεία είναι διαχρονικά κερδοφόρα και πριν που ήταν δημόσια αλλά και τα τελευταία δύο χρόνια που είναι ιδιωτική.  Το 2018  και το 2019 έκλεισαν με διαδοχική αύξηση της κίνησης, των εσόδων και των κερδών της εταιρείας.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου των συνδικάτων στο λιμάνι, υπάρχουν 10 πλοία σε αναμονή για να εξυπηρετηθούν και εργαζόμενοι που δουλεύουν υπερωριακά προκειμένου να ανταποκριθούν στον όγκο της δουλειάς», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα παραθέτει απόσπασμα από δελτίο τύπου την 30.3.2020 όπου η εταιρεία δήλωνε «είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που συνεισφέρουμε ισχυρά στην ευημερία τόσο των εργαζομένων μας όσο και των πελατών και των συνεργατών μας κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο και θα συνεχίσουμε αδιατάρακτα τις προσπάθειες μας στην κατεύθυνση αυτή».

«Μετά την χθεσινή της απόφαση να αναστείλει την εργασιακή σχέση στο 10% περίπου του εργατικού δυναμικού της η παραπάνω δήλωση ακούγεται τουλάχιστον αναληθής», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και διερωτάται:

«Τι κρύβεται πίσω από την απόφαση της πολυεθνικής διοίκησης της ΟΛΘ ΑΕ να κάνει χρήση των μέτρων στήριξης που έλαβε η Ελληνική Πολιτεία προκειμένου να στηρίξει κυρίως τις επιχειρήσεις που υποχρεώθηκαν να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους λόγω της πανδημίας;»

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει ερώτημα προς το ΤΑΙΠΕΔ για την στάση που κράτησε καθώς συμμετέχει στο ΔΣ της εταιρίας διαφυλάσσοντας το δημόσιο συμφέρον. «Αν και δείγμα γραφής έδωσε μόλις πρόσφατα που εν μέσω πανδημίας αποφάσισε να προχωρήσει με την διαδικασία της πώλησης μετοχών τεσσάρων οικονομικά εύρωστων λιμανιών», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Κουμουνδούρου αναφέρει πως συντάσσεται με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους και ζητά από την Κυβέρνηση άμεσα να εξαιρεθεί η ΟΛΘ ΑΕ από τις πληττόμενες εταιρείες και από την ΟΛΘ να ανακαλέσει την αναστολή των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού, σε μία κίνηση σοβαρής και ηθικής στάσης.