Skip to main content

Αντιδράσεις για Χαρδαλιά: Φίλησε το χέρι ιερέα στην Καρδίτσα (vid)

Σε μια κίνηση που προκάλεσε αντιδράσεις προχώρησε ο υφυπουργός ενώ μερικές μέρες πριν έλεγε πως η κυβέρνηση πρέπει να δίνει το καλό παράδειγμα.

Αντιδράσεις προκάλεσε μία κίνηση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Χαρδαλιά μετά την επιχείρηση απεγκλωβισμού από το χωριό Οξυά της Καρδίτσας η οποία έρχεται σε αντίθεση με όσα έλεγε και καταλόγιζε προ ημερών – χωρίς να τον κατονομάζει – για τον Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος αποφάσισε να κοινωνήσει εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο κ. Χαρδαλιάς μετά την επιτυχή επιχείρηση απεγκλωβισμού που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί διακρίνεται σε βίντεο να φιλάει το χέρι ιερέα ή για την ακρίβεια το ράσο του παπά λίγο πάνω από τον καρπό.

Μάλιστα, ο υφυπουργός δεν φορούσε μάσκα και, παρότι ήταν σε εξωτερικό χώρο, στο σημείο που βρισκόταν είχε αρκετό κόσμο άρα θα έπρεπε να το κάνει, ακόμα και για συμβολικούς λόγους ώστε να δώσει το καλό παράδειγμα. Άλλωστε, είναι ο υπουργός στον οποίο έχει ανατεθεί ο ρόλος να νουθετεί με τις δημόσιες τοποθετήσεις του τους πολίτες, συνεπώς θα πρέπει να είναι πάντα τύπος και... υπογραμμός.

Η κίνηση αυτή προκαλεί πολλές συζητήσεις καθώς πριν λίγες ημέρες ο κ. Χαρδαλιάς είχε σχολιάσει την κίνηση του αρμόδιου για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργου Κουμουτσάκου να κοινωνήσει εν μέσω έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Μάλιστα δεν φορούσε ούτε προστατευτική μάσκα παρά το γεγονός ότι στο σημείο δεν τηρούνταν οι προβλεπόμενες αποστάσεις.

«Όλοι χριστιανοί είμαστε, απλά κάποιοι έχουμε επιλέξει να μην κάνουμε επίδειξη της πίστης μας» ήταν το «καρφί» Χαρδαλιά για τον κ. Κουμουτσάκο.

Είχε προσθέσει μάλιστα πως «όλα τα μέλη της κυβέρνησης πρέπει να δείχνουμε το καλό παράδειγμα και να τηρούμε χωρίς εκπτώσεις τους κανόνες που ζητούμε από τους πολίτες να τηρήσουν».