Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις για το Kibo στο 90ό δημοτικό - Τι λέει ο δήμος (φωτο)

Αντιδράσεις για την προκάτ κατασκευή - Στο σχολικό συγκρότημα της ανατολικής Θεσσαλονίκης συστεγάζονται ήδη πάνω από 250 παιδιά

Την αντίδραση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 90ού δημοτικού στην ανατολική Θεσσαλονίκη προκάλεσαν οι πρόδρομες εργασίες που ξεκίνησε ο δήμος Θεσσαλονίκης στην αυλή του σχολείου προκειμένου να τοποθετηθεί τουλάχιστον ένα Kibo το οποίο θα στεγάσει δύο αίθουσες για τις ανάγκες της προσχολικής αγωγής. Στο εν λόγω Kibo θα στεγαστούν 36 παιδιά από το 69ο νηπιαγωγείο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Πρόδρομος Πετρίδης, μιλώντας στη Voria.gr επισημαίνει ότι η εγκατάσταση των Kibo και η έλευση και άλλων παιδιών θα επιβαρύνει περαιτέρω το σχολικό συγκρότημα στο οποίο ήδη συστεγάζονται περίπου 185 παιδιά του δημοτικού και 70 του νηπιαγωγείου.

«Τα παιδιά είναι ήδη πολλά και συνωστίζονται σε έναν χώρο, ο οποίος έχει ξεπεράσει τις δυνατότητές του. Τώρα, και εν μέσω πανδημίας, έρχονται και βάζουν ένα προκάτ, το οποίο θα ελαττώσει τις διαστάσεις της αυλής και τον ωφέλιμο χώρο που έχουν να παιδιά για παιχνίδι και δραστηριότητες» αναφέρει.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη, οι εργασίες ξεκίνησαν ξαφνικά. «Ενώ μας είχαν πει ότι θα μας ενημερώσουν και ότι θα συζητήσουμε σαν σχολική οικογένεια, ξεκινούν τις διαδικασίες για να τοποθετηθεί το Kibo», τονίζει.

Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων είχε κινηθεί και νομικά προκειμένου να εμποδίσει την τοποθέτηση προκάτ αιθουσών στον αύλειο χώρο του σχολείου και μάλιστα σήμερα 23/07, θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα για την προσωρινή διακοπή των διαδικασιών.

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης Ιωάννα Κοσμοπούλου δηλώνει στη Voria.gr ότι η επιλογή του δήμου να τοποθετήσει το Kibo στην αυλή του 90ού δημοτικού σχολείου ήταν η έσχατη επιλογή, καθώς εξετάστηκαν όλες οι άλλες περιπτώσεις και ότι η όποια λύση επιλέγεται είναι σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

«Όλοι συμφωνούμε ότι αυτή η λύση δεν είναι η ιδανικότερη, αλλά είναι η μοναδική στην παρούσα φάση και είναι προσωρινή. Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για να εξαλειφθούν όλα αυτά τα προβλήματα, ωστόσο η λύση δεν έρχεται από την μια ημέρα στην άλλη» σημειώνει.

Η κ. Κοσμοπούλου επισημαίνει ότι σε συνεργασία με το σχολείο τα παιδιά θα μπορούν να αυλίζονται σε διαφορετικές ώρες, να μπαίνουν και να βγαίνουν από άλλες εισόδους. «Είναι ένα σχολείο με μεγάλη αυλή, στο οποίο έγιναν πολλές βελτιωτικές εργασίες από την τεχνική υπηρεσία και θεωρώ ότι δεν θα επιβαρύνουν τη λειτουργία της σχολικής μονάδας οι δύο αίθουσες», λέει.

Αναφορικά με το σημείο τοποθέτησης προκάτ στην αυλή, η κ. Κοσμοπούλου αναφέρει ότι μπορεί να γίνει συζήτηση με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ώστε να βρεθεί σε συνεργασία η ενδεδειγμένη θέση.

Πηγή φωτογραφιών: Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων 90ού δημοτικού σχολείου