Skip to main content

Αντιδράσεις για το έργο του αιολικού πάρκου στο Βέρμιο

Το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας αποφάσισε να εξαντληθούν όλες οι θεσμικές και νομικές παρεμβάσεις ώστε να μην γίνει το έργο.

Στις αίθουσες των δικαστηρίων θα λυθεί από ό,τι φαίνεται η διαμάχη για την υλοποίηση του έργου κατασκευής του Αιολικού  Πάρκου στο Βέρμιο.

Για το συγκεκριμένο θέμα συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο της Νάουσας, όπου αποφασίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία να εξαντληθούν όλες οι θεσμικές και νομικές παρεμβάσεις προκειμένου να μην γίνει το έργο, αφού κυριάρχησε η άποψη ότι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις θα είναι πολύ περισσότερες από τα οφέλη.

Το παρών στη συνεδρίαση έδωσαν στελέχη της περιφεριακής παράταξης της Κεντρικής Μακεδονίας «Κοιτάμε Μπροστά» που υπερσπίστηκαν την πρόθεση του τοπικού δημοτικού συμβουλίου να μην γίνει το έργο.

Στην παρέμβαση της η περιφερειακή σύμβουλος Δήμητρα Θωμά,  αφού τόνισε πως στην Ελλάδα η αιολική και η φωτοβολταική  ενέργεια είναι οι πιο σημαντικές Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει ισορροπημένη κατανομή ανεμογεννητριών συμβατή με τα περιβαλλοντικά δεδομένα.

Μάλιστα τα μέλη της  παράταξης χαρακτήρισαν αιολικό πάρκο στο Βέρμιο ως ένα φαραωνικού μεγέθους έργο με δεκάδες ανεμογεννήτριες, η στάθμιση ωφέλειας και συνεπειών μόνο με θετικό πρόσημο δεν κλείνει. Επιπλέον το αιολικό δυναμικό στο Βέρμιο δεν είναι το βέλτιστο ώστε να δικαιολογείται ο αριθμός και οι διαστάσεις των ανεμογεννητριών που προβλέπονται.  
     
«Το χιονοδρομικό κέντρο στα 3-5 Πηγάδια αλλά και συνολικά ο ορεινός όγκος του Βερμίου, είναι ο βασικός πνεύμονας τουριστικής ανάπτυξης της Ημαθίας.  Οφείλουμε όλοι να τον διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού προκρίνοντας μία πιο ήπια, με σεβασμό και φιλική στο περιβάλλον ανάπτυξη», επισημαίνει χαρακτηριστικά η παράταξη Κοιτάμε Μπροστά.