Skip to main content

Αντιδρούν υγειονομικοί της Κεντρικής Μακεδονίας στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Η ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει τα σωματεία των υγειονομικών της Κεντρικής Μακεδονίας που διαμαρτύρονται για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμών.

Με πεντάωρη στάση εργασίας τα σωματεία των υγειονομικών της Κεντρικής Μακεδονίας, διαμαρτύρονται για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και η ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε τη στήριξή της.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Καλύπτουμε και στηρίζουμε την 5ωρη Στάση Εργασίας την Πέμπτη 12/08/2021 και ώρες 7πμ – 12 το μεσημέρι καθώς και τη Συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης 9:30πμ όλων των Σωματείων Εργαζομένων της Κεντρικής Μακεδονίας που έχουν λάβει σχετικές αποφάσεις, ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού».

Επίσης πριν από λίγες ημέρες, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ προκήρυξε απεργία – αποχή κατά της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων, αναφέροντας ότι: «Η ΠΟΕΔΗΝ γνωστοποίησε εγκαίρως προς πάσα κατεύθυνση την θέση της υπέρ του εμβολιασμού και κατά της υποχρεωτικότητας. Εξάλλου έχουμε εμβολιαστεί με το καθολικό ποσοστό 90% εάν συνυπολογίσει κανείς όσους διαθέτουν φυσική ανοσία, πολλοί περισσότεροι από κάθε άλλη πληθυσμιακή ή επαγγελματική ομάδα. Οι υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι εμβολιασμένοι ή μη τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας για να μην θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς, τους συναδέλφους και τον εαυτό τους. Ο νόμος της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού μας στοχοποιεί και θα αντιδράσουμε με κάθε νόμιμο μέσον».