Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώσεις εθνικιστών και αντιφασιστών στο κέντρο (φωτο)

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται περιμετρικά των συγκεντρώσεων ώστε να μη βρεθούν σε κοντινή απόσταση οι διαδηλωτές και γίνουν επεισόδια

Αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιούν συλλογικότητες της αριστεράς και του αναρχικού χώρου και αντιφασιστικές πρωτοβουλίες στη συμβολή των οδών Γούναρη με Τσιμισκή μετά το κάλεσμα μελών του Ιερού Λόχου και ατόμων που αντιτίθενται στην υποχρεωτικότητα του εμβολίου.

Οι συλλογικότητες φωνάζουν συνθήματα κατά του φασισμού και έχουν αναρτήσει πανό που αναγράφει χαρακτηριστικά «ούτε στα σχολεία, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά».



Οι συγκεντρώσεις του Ιερού Λόχου και των αντιεμβολιαστών έχουν προγραμματιστεί για τις 7, όμως από λίγο πριν 5 το απόγευμα ομάδα περίπου δέκα ατόμων βρίσκεται στην περιοχή περιξ του Λευκού Πύργου, έχοντας σηκώσει πανό που αναγράφει «Μακεδονία Ελληνική».



Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται περιμετρικά των συγκεντρώσεων με σκοπό να αποτραπεί να βρεθούν σε κοντινή απόσταση οι συγκεντρωμένοι και να γίνουν επεισόδια.

Η σημερινή συγκέντρωση γίνεται στον απόηχο των επιθέσεων ακροδεξιών σε μέλη της ΚΝΕ στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης καθώς και στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ευόσμου.