Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΕ ΔΙΑΒΑΤΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Αλλάζει ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης στα Διαβατά και τη Νέα Μαγνησία που ήταν κατασκευασμένος από αμίαντο με αγωγό πολυαιθυλενίου τελευταίας γενιάς.

Αντικαθίσταται σε λίγες μέρες ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης στα Διαβατά και τη Νέα Μαγνησία με απόφαση του δημάρχου Δέλτα, Γιάννη Ιωαννίδη. Σημειώνεται ότι ο εν λόγω αγωγός δημιουργούσε πολλά προβλήματα υδροδότησης στους κατοίκους τα ταλευταία χρόνια.

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΔΔ θα αλλάξει τον κεντρικό αγωγό ύδρευσης που ήταν κατασκευασμένος από αμίαντο με αγωγό πολυαιθυλενίου τελευταίας γενιάς προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα στην υδροδότηση.

Ο υφιστάμενος αγωγός αμιάντου είχε υποστεί πολλές ρωγμές κατά μήκος του με αποτέλεσμα να χάνονται πολλά λίτρα νερού άσκοπα και να επηρεάζεται η πίεση της υδροδότησης σε νοικοκυριά που βρίσκονταν ψηλά σε ορόφους και σε υψομετρική διαφορά από τον αγωγό.

Στο μεταξύ οι διαρκείς διαρροές προκάλεσαν πρόβλημα και στην Εγνατία οδό που κινδύνευε με καθίζηση.

Μετά από παρέμβαση των συνεργείων της ΔΕΥΑΔΔ έχει ολοκληρωθεί η αντικατάσταση μεγάλου μέρους του αγωγού αμιάντου με σύγχρονο αγωγό πολυαιθυλενίου και το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα αποκατασταθεί οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις στις κοινότητες Διαβατών και Νέας Μαγνησίας.

«Ζητάμε την κατανόηση των κατοίκων και των επιχειρηματιών για τις ημέρες που θα διαρκέσουν οι εργασίες αντικατάστασης του αγωγού και δεσμευόμαστε ότι μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και την τοποθέτηση του νέου αγωγού η ποσότητα της υδροδότησης στις περιοχές θα είναι άριστη», αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Δέλτα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ