Skip to main content

Αντιπολιτευτικό μέτωπο ανιχνεύεται στον δήμο Θεσσαλονίκης

Η πρώτη συντονισμένη αντιπολιτευτική κίνηση συμβούλων από τρεις παρατάξεις για τη λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θεσσσαλονίκης.

Γράφει ο Σαλονικιός

Για την κατάσταση η οποία επικρατεί στα αντιπολιτευτικά έδρανα του δήμου Θεσσαλονίκης τα έχουμε πει αρκετές φορές. Ο προσεταιρισμός από την πλευρά του Κωνσταντίνου Ζέρβα στελεχών των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων έχει ανακατέψει σε μεγάλο βαθμό την τράπουλα, με πλέον προφανή επίπτωση την κατ' ουσία καθαίρεση της παράταξης “Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα” του Νίκου Ταχιάου από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης και την ανάδειξη σε αυτόν τον ρόλο της παράταξης “Θεσσαλονίκη Μαζί” της Κατερίνας Νοτοπούλου.

Μέσα σε αυτή τη σύγχυση είναι λογικό η αντιπολίτευση να αναζητεί τον βηματισμό της. Τόσο μεμονωμένα, η κάθε παράταξη ξεχωριστά, όσο και σε επίπεδο ad hoc συνεργασιών επί συγκεκριμένων θεμάτων. Το τελευταίο δεν είναι εύκολο καθώς και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έχουν αρκετές διαφωνίες μεταξύ τους.

Ωστόσο, όπως πληροφορούμαι, εντός της ημέρας πρόκειται να έχουμε την πρώτη συντονισμένη αντιπολιτευτική κίνηση στην οποία πρόκειται να συμπράξουν τρεις παρατάξεις. Όπως με ενημερώνει πηγή μου, αναμένεται σήμερα να δημοσιοποιηθεί κοινή δήλωση τριών δημοτικών συμβούλων από τρεις δημοτικές παρατάξεις, οι οποίες εκπροσωπούνται στην νευραλγική Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Πρόκειται για τον Σταύρο Καλαϊτζίδη από την παράταξη του Ταχιάου, την Έλλη Χρυσίδου από την παράταξη Νοτοπούλου και τον Ανδρέα Κουράκη από την παράταξη “ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη” του Σπύρου Βούγια. Όπως πληροφορούμαι, οι τρεις έχουν αποφασίσει να εκδώσουν κοινή δήλωση στην οποία θα εκφράζουν τη δυσφορία τους για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Οικονομική Επιτροπή και επιπλέον θα ζητείται να προσκομιστούν στοιχεία για κάποιες χορηγίες ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ οι οποίες έγιναν κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων. Πριν από τη δημοσιοποίησή της, η κοινή δήλωση των τριών θα παραδοθεί στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δρόσο Τσαβλή, όπως θεσμικά προβλέπεται.

Αυτή είναι η πρώτη συντονισμένη αντιπολιτευτική δράση, ωστόσο, κοινός αντιπολιτευτικός βηματισμός, αν και χωρίς προσυνεννόηση όπως πληροφορούμαι, υπήρξε και προχθές Δευτέρα. Αναφέρομαι στη στάση την οποία τήρησαν οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης στο διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας κατά την ψηφοφορία για την επιλογή του Γιάννη Κεσσόπουλου στη θέση νέου γενικού διευθυντή της ΔΕΠΘΕ. Εκεί η Έλλη Χρυσίδου εκ μέρους της παράταξης Νοτοπούλου ψήφισε κατά της πρότασης της πλειοψηφίας, ενώ και ο Βασίλης Γάκης από την παράταξη Ταχιάου αρνήθηκε κι αυτός να δώσει θετική ψήφο, επιλέγοντας ωστόσο το “λευκό”. Τελικώς η πρόταση της διοίκησης πέρασε με ψήφους έξι υπέρ, μία κατά και τρία λευκά.