Skip to main content

Αντιπρύτανης ΑΠΘ για απειλές σε Παπαϊωάννου: Στόχος τους η τρομοκράτηση και ο εκφοβισμός

«Η δράση μειοψηφικών αλλά δυναμικών ομάδων μέσα στα πανεπιστήμια φαλκιδεύει την ακαδημαϊκή ελευθερία», τονίζει ο Χαράλαμπος Φείδας.

Θέση για τις απειλές ενάντια στον πρύτανη του ΑΠΘ Νίκο Παπαϊωάννου πήρε ο αντιπρύτανης οικονομικών, προγραμματισμού και ανάπτυξης και καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας της Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ Χαράλαμπος Φείδας.

Διαβάστε ακόμη: Εκκένωση κατάληψης ΑΠΘ: Έφτιαξαν κηδειόχαρτα κατά του πρύτανη - «Άνοιξε τον τάφο του» (φωτο)

«Τέτοιου είδους επαίσχυντες ενέργειες απειλών κατά της ζωής, στοχοποίησης προσώπων, προπηλακισμών και άσκησης λεκτικής βίας έχουν καθαρά ως στόχο την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό για την παρεμπόδιση ενός ζωτικού τεχνικού έργου για τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. που αφορά στην δημιουργία της ενοποιημένης Βιβλιοθήκης της Σχολής, ενός έργου που θα εξυπηρετεί 5.000 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες και 350 μέλη του διδακτικού προσωπικού», σημειώνει ο Χαράλαμπος Φειδάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η δράση μειοψηφικών αλλά δυναμικών ομάδων μέσα στα πανεπιστήμια, οι οποίες προσπαθούν να επιβάλουν τη «μοναδική αλήθεια» τους με βίαιες ενέργειες και απειλές, συντηρεί ένα κλίμα ανασφάλειας, φαλκιδεύει την ακαδημαϊκή ελευθερία, παρεμποδίζει τη λειτουργία των Α.Ε.Ι. και υποβαθμίζει το δημόσιο πανεπιστήμιο. Οι ομάδες αυτές δεν έχουν καταλάβει ότι με τις ενέργειές τους αυτές βάζουν απέναντί τους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, την κοινωνία ολόκληρη», υπογραμμίζει ο αντιπρύτανης και καταλήγει:

«Η δημοκρατία, όμως, δεν είναι έρμαιο φασιστικών και μαφιόζικων πρακτικών και έχει τον τρόπο να προστατεύει τους θεσμούς και τη λειτουργία τους»