Skip to main content

Αντισυγκέντρωση έξω από το camp Διαβατών για το μπάρμπεκιου

Περίπου 30 άτομα έχουν συγκεντρωθεί έξω από τη δομή φιλοξενίας, περίπου 2χλμ μακριά από τη συγκέντρωση-μπάρμπεκιου, κρατώνταν πανό.

της Κικής Τσάνη

Αντισυγκέντρωση ενάντια στη συγκέντρωση-μπάρμπεκιου των «Ενωμένων Μακεδόνων» κατά της «λαθρομετανάστευσης» πραγματοποιούν μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Περίπου 30 άτομα έχουν συγκεντρωθεί έξω από τη δομή φιλοξενίας, σχεδόν 2χλμ μακριά από τη συγκέντρωση-μπάρμπεκιου, κρατώντας πανό με συνθήματα υπέρ των προσφύγων και κατά του φασισμού.

Η συντονίστρια του ΚΕΕΡΦΑ, Δήμητρα Κομνιανού ανέφερε μεταξύ άλλων πως η σημερινή συγκεντρώση γίνεται με στόχο να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να ανοίξουν οι πόλεις, τα σχολεία και τα νοσοκομεία για τους πρόσφυγες. Παράλληλα χαρακτήρισε το μπάρμπεκιου-πάρτι "ρατσιστική πρωτοβουλία από μια μειοψηφία στην περιοχή".



Η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ

ΚΕΕΡΦΑ-Κινηση Ενωμενοι Εναντια στο Ρατσισμο και τη Φασιστικη Απειλη

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟ «ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ»– Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΗ 11 ΠΜ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ CAMP ΤΩΝ ΔΙΑΒΑΤΩΝ

Η ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης χαιρετίζει τους εκατοντάδες διαδηλωτές και διαδηλώτριες που γέμισαν τους δρόμους της Νεάπολης την Παρασκευή 8/11 για να δώσουν το μήνυμα ότι ο ρατσισμός δεν θα περάσει. Αυτή η μαζική κινητοποίηση ήταν η πρώτη απάντηση του κόσμου της περιοχής στη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε προσφυγόπουλο από "γνωστούς-άγνωστους" φασίστες που δεν δίστασαν να βάλουν στο στόχαστρό τους ένα μαθητή της Α Γυμνασίου, μόνο και μόνο επειδή δεν είναι ελληνικής καταγωγής. Η ΚΕΕΡΦΑ ήταν εκεί και διαδήλωσε μαζί με τους εκπαιδευτικούς της Γ ΕΛΜΕ, τις δημοτικές και αντιφασιστικές κινήσεις και τις οργανώσεις της αριστεράς και δώσαμε όλοι μαζί το μήνυμα ότι στεκόμαστε πλάι στους πρόσφυγες και μετανάστες και απέναντι στο φασισμό.

Συνεχίζουμε!

Η ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το μισάνθρωπο «μπάρμπεκιου» που ανακοίνωσαν ότι θα οργανώσουν οι ακροδεξιοί «Ενωμένοι Μακεδόνες» έξω από το camp προσφύγων στα Διαβατά. Η κινητοποίησή τους έχει ξεκάθαρα ρατσιστικά χαρακτηριστικά αφού αποβλέπει στην προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος ανθρώπων που έφυγαν από τις χώρες τους κυνηγημένοι από τον πόλεμο και τη φτώχεια. Αυτή τη θλιβερή εκστρατεία παλιανθρωπιάς έσπευσαν να στηρίξουν στελέχη της ΝΔ όπως ο Κυρανάκης ως δήθεν … αντίσταση στην προσπάθεια απαγόρευσης κατανάλωσης χοιρινού κρέατος. Γρήγορα βέβαια τα στελέχη της ΝΔ άρχισαν να τα μαζεύουν όταν κατάλαβαν ότι η ρατσιστική εκστρατεία τους γύριζε μπούμερανγκ παρά τη συστηματική υστερία των κυρίαρχων ΜΜΕ που χύνουν καθημερινά το ρατσιστικό δηλητήριο της ισλαμοφοβίας απέναντι στους πρόσφυγες που δήθεν έκαναν χιλιάδες χιλιόμετρα από τις χώρες τους για να … αλλοιώσουν τον πολιτισμό μας.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να σταματήσουμε αυτήν την πρόκληση και να ματαιώσουμε το ρατσιστικό «μπάρμπεκιου» των ακροδεξιών. Η ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης σε συγκέντρωση την Κυριακή στις 11 πμ έξω από το camp των Διαβατών για να υπερασπιστούμε τους πρόσφυγες απέναντι στις προκλήσεις. Παράλληλα, δηλώνει ότι θα δώσει όλες της τις δυνάμεις στον αγώνα για να ανοίξουν τα σύνορα, οι πόλεις και τα χωριά μας σ’ αυτόν τον ταλαιπωρημένο κόσμο, να δοθεί άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, με δημόσιες δομές φιλοξενίας στις γειτονιές και απέναντι σε κάθε προσπάθεια εγκλεισμού τους σε στρατόπεδα-γκέτο.