Παρασκευή 20 Μαΐου 2022
x

ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Ο ΚΡΥΠΤΟΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ

«Ένα διχίλιαρο και μια «συγγνώμη» ενός υπουργού, δεν επαρκούν για να καταλαγιάσει η οργή του κόσμου», τονίζει η αρμόδια βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Η Τόνια Αντωνίου, αρμόδια βουλευτής στην ΚΟ του ΚΙΝΑΛ για τη Πολιτική Προστασία, σε κοινή δήλωσμε τον αντίστοιχο τομέα του κόμματος αναφέρει ότι η δημιουργία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αποδείχθηκε «αδειανό πουκάμισο», τόσο στη κακοκαιρία «Μπάλλος», όσο και τώρα στην «Ελπίδα» .

Επίσης σημειώνεται ότι τρίτωσε το κακό στην αποτυχημένη διαχείριση των φυσικών φαινομένων, καθώς ο εγκλωβισμός χιλιάδων πολιτών στην Αττική Οδό σχεδόν για δύο 24ωρα, η διακοπή ηλεκτροδότησης σε χιλιάδες νοικοκυριά, η απίστευτη ταλαιπωρία των ταξιδιωτών με τρένα ή αεροπλάνα και η χαοτική κατάσταση, αντιμετωπίζονται με την εξαγγελία γενικής αργίας.

«Η κυβέρνηση και ο κρυπτόμενος πρωθυπουργός, επιχειρώντας να αποποιηθούν τις ευθύνες τους, μεταθέτουν τα αποτελέσματα της δικής τους ανεπάρκειας, είτε στους μετεωρολόγους, λέγοντας ότι δήθεν δεν τους ενημέρωσαν έγκαιρα, είτε στην ιδιωτική εταιρεία της Αττικής Οδού», τονίζουν η κ. Αντωνίου και τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ στη δήλωσή τους.

Όπως επισημαίνουν «άλλο ζήτημα είναι οι δεδομένες ευθύνες μιας εταιρείας και άλλο οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης για την έλλειψη σοβαρού σχεδιασμού, σωστού συντονισμού και έγκαιρων παρεμβάσεων». Καταλήγουν δε, υπογραμμίζοντας: «Τελικά, ένα διχίλιαρο και μια «συγγνώμη» ενός υπουργού, δεν επαρκούν για να καταλαγιάσει η οργή του κόσμου, ούτε για να κρύψουν την ανεπάρκεια μιας ολόκληρης κυβέρνησης και τις ευθύνες του πρωθυπουργού».




A+
A-







ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ