Skip to main content

Αντωνίου: Στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνει η Θεσσαλονίκη hub καινοτομίας

Στο συμβούλιο του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco στη Θεσσαλονίκη συμμετείχε η Μαρία Αντωνίου.

Στo πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco στη Θεσσαλονίκη, που συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης για την πρόοδο υλοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας που υπογράφηκε τον Ιούνιο, συμμετείχε η επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου

Όπως αναφέρει «ενημερωθήκαμε από τον Διευθυντή του κέντρου για την πορεία των εργασιών στον χώρο, για τις επισκέψεις που λαμβάνουν χώρα και την εκπαιδευτική δραστηριότητα που αναπτύσσεται.  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει στο κομμάτι της ρομποτικής. Μαθητές δημοτικού έρχονται σε επαφή με την τεχνολογία μέσω μαθημάτων και παιχνιδιού με κιτ ρομποτικής. Επίσης έχει ξεκινήσει μία πολύ στενή συνεργασία με φορείς (αυτοδιοίκηση – πανεπιστημιακά ιδρύματα), οι οποίοι από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να συνεργαστούν με το κέντρο για την υλοποίηση προγραμμάτων καινοτομίας»

«Ένα από τα θέματα που συζητήσαμε και αφορά σε μελλοντικές δράσεις του κέντρου είναι τα προγράμματα ψηφιακού πολιτισμού. Συμφωνήσαμε το επόμενο δίμηνο να υλοποιήσουμε ορισμένα project για τον πολιτισμό «Ελλάδα 2020-2021». Από κοινού στόχος είναι η ενίσχυση της καινοτομίας, η επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού, η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων και του ψηφιακού πολιτισμού», αναφέρει.

«Ήδη από την αρχή της λειτουργίας του το κέντρο αποτελεί σημείο αναφοράς για καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις που αναπτύσσει η Cisco με νεοφυείς επιχειρήσεις, με εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας σε διάφορους τομείς. Στόχος της Κυβέρνησής μας είναι η Θεσσαλονίκη να αποτελέσει ένα hub καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας καταλαμβάνοντας τη δική της θέση στον παγκόσμιο χάρτη των έξυπνων πόλεων. Ένα εγχείρημα που θα ωφελήσει όχι μόνο τη Θεσσαλονίκη αλλά συνολικά τη Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα, αποτελώντας συγχρόνως πόλο έλξης για όλα τα Βαλκάνια», καταλήγει η κ. Αντωνίου.