Skip to main content

AnyGym: Το AIRBNB των αθλητικών χώρων από τη Θεσσαλονίκη

Η ψηφιακή πλατφόρμα AnyGym της Δήμητρας Συμεωνίδου ήρθε να καλύψει τις ανάγκες των επαγγελματιών της άθλησης και των αθλούμενων σε χώρους προπόνησης

Φιλοδοξεί να γίνει το AIRBNB των αθλητικών χώρων και να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε άτομα που θέλουν να αθληθούν, σε επαγγελματίες της άσκησης και σε χώρους προπόνησης.

Η ψηφιακή πλατφόρμα AnyGym, την οποία δημιούργησε λίγο μετά την πρώτη καραντίνα η Δήμητρα Συμεωνίδου από τη Θεσσαλονίκη, έχει ως στόχο να καλύψει τις ανάγκες των γυμναστών-επαγγελματιών της άθλησης και των αθλούμενων για χώρους προπόνησης, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των χώρων να ενισχύσουν τα έσοδά τους χωρίς κόπο.

Από μια ομάδα παιδιών που αναζητά γήπεδο για να παίξει ποδόσφαιρο και έναν φαν του τένις που θέλει να εξασκηθεί στο αγαπημένο του άθλημα μέχρι μια χορευτική ομάδα που ψάχνει μια στέγη για τις πρόβες της και έναν λάτρη της αναρρίχησης που έχει ανάγκη από μια ειδική πίστα, η AnyGym ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις με ένα κλικ. Παράλληλα, απευθύνεται σε όσους διαθέτουν έναν χώρο άθλησης (γήπεδα 5×5, γήπεδα τένις, πισίνες, σχολές χορού, γυμναστήρια που θα ήθελαν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις αίθουσές τους), αλλά και σε επαγγελματίες του κλάδου που επιθυμούν να γυμνάσουν ή να προπονήσουν τους πελάτες τους, βρίσκουν όμως το κόστος για έναν δικό τους χώρο δυσβάσταχτο. Οι μεν πρώτοι καταχωρίζουν το διαθέσιμο ακίνητο τους στην AnyGym, αξιοποιώντας το στον μέγιστο βαθμό, οι δε τελευταίοι έχουν στη διάθεσή τους μια πλούσια δεξαμενή από όπου μπορούν να επιλέξουν την επαγγελματική τους στέγη.

Οι χρήστες της πλατφόρμας εγγράφονται δωρεάν στην AnyGym και αποκτούν πρόσβαση στα ακίνητά της, όπου μπορούν να κάνουν κράτηση ανάλογα με τις ανάγκες τους, έχοντας επιλογές ανάμεσα σε είδος χώρου, τιμή, διαθέσιμες ώρες, περιοχή και άλλα κριτήρια. Μπορούν μάλιστα να πληρώσουν ηλεκτρονικά για τη χρήση του χώρου, χωρίς προσωπική επαφή και χωρίς να χάνουν χρόνο. Η ψηφιακή πλατφόρμα είναι διαθέσιμη και ως εφαρμογή στο κινητό ή το tablet.

Η επιχειρηματική ανατροφή και το ανήσυχο πνεύμα

Η Δήμητρα Συμεωνίδου μεγάλωσε στον κόσμο των επιχειρήσεων. Η εταιρεία της οικογένειάς της άλλωστε, η Autoline, είναι μια από τις μεγαλύτερες στον κλάδο των αξεσουάρ αυτοκινήτων. Από μικρή έζησε τις αγωνίες του πατέρα της στο επιχειρείν και βοηθούσε όπως μπορούσε, φτιάχνοντας ράφια, εξυπηρετώντας πελάτες και μπαίνοντας πρακτικά στην εταιρική φιλοσοφία. Η μεγάλη της αγάπη όμως για τον αθλητισμό –από παιδί έπαιζε μπάσκετ- την οδήγησε στην γυμναστική ακαδημία. Βέβαια το αθλητικό της ενδιαφέρον δεν την εμπόδισε να συνεχίσει να ασχολείται με το επιχειρείν τόσο στην οικογενειακή επιχείρηση όσο και μέσω σεμιναρίων και executive diplomas που έπαιρνε, θέλοντας να είναι πάντα ενήμερη για τις εξελίξεις. Μεγαλώνοντας σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον, η επιθυμία της να φτιάξει τη δική της επιχείρηση ήταν σχεδόν υποσυνείδητη και κάποια στιγμή βγήκε στην επιφάνεια. Άλλωστε, ιδέες για διάφορα εγχειρήματα γεννιούνταν συνεχώς στο μυαλό της και την τριβέλιζαν. Μάλιστα, πριν από την AnyGym είχε δημιουργήσει μια εταιρεία με βρεφικά ρούχα από ελληνικό οργανικό βαμβάκι, τα δικαιώματα της οποίας πούλησε τελικά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η ιδέα για την AnyGym προέκυψε μετά την πρώτη καραντίνα, όταν οι χώροι άθλησης είχαν αρχίσει να ανοίγουν δειλά και με περιορισμούς και ο κόσμος αναζητούσε τρόπους να αθληθεί, χωρίς να συγχρωτισθεί με πολλά άτομα. Έτσι κι εκείνη κάνοντας personal training με τη γυμνάστριά της σε ένα πάρκο εισέπραξε το παράπονό της για το ότι δεν διέθετε έναν δικό της χώρο για τα μαθήματα, ούτε καν για να δημιουργήσει videos με ασκήσεις για τους μαθητές της. Η Δήμητρα Συμεωνίδου, άνθρωπος που ήθελε ανέκαθεν να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα, αναρωτήθηκε πώς θα μπορούσε η γυμνάστριά της και άλλοι άνθρωποι σαν αυτή να έχουν τον δικό τους χώρο χωρίς μεγάλο κόστος. Στην αρχή σκέφτηκε να αγοράσει ένα ακίνητο και να το εκμισθώνει για τέτοιους σκοπούς, εξέλιξε όμως τελικά την αρχική της ιδέα.

«Πιστεύω πως με την AnyGym θα επιτευχθεί διττός στόχος: να φέρουμε τους ανθρώπους πιο κοντά στον αθλητισμό και να δούμε τους χώρους άθλησης να αναβαθμίζονται» λέει στη Voria η Δήμητρα Συμεωνίδου, που θεωρεί πως η ψηφιακή αυτή οδός είναι το μέλλον.