Skip to main content

Απαγωγή Κυπαρίσση: Το προφίλ του 45χρονου που συνελήφθη – Με ποια πρόσωπα συνδέεται

Ο 45χρονος που συνελήφθη εχθές φέρεται να συνδέεται με τουλάχιστον δύο πρόσωπα που κατηγορούνται για την απαγωγή του Γιώργου Κυπαρίσση.

Φύλλο και φτερό έχουν κάνει τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών το παρελθόν και τις σχέσεις του 45χρονου που συνελήφθη χθες στο Χαλάνδρι και φέρεται να εμπλέκεται στην απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση.

Διαβάστε: Απαγωγή Κυπαρίσση: Επεισοδιακή σύλληψη 45χρονου στο Χαλάνδρι

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του kathimerini.gr, ο συλληφθείς φέρεται να συνδέεται με τουλάχιστον δύο πρόσωπα (έναν εκ των δύο ανδρών και τη γυναίκα) που κατηγορούνται για την απαγωγή, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η συλλογή επιπλέον στοιχείων που αφενός θα δέσουν καλύτερα το κατηγορητήριο σε βάρος του, και αφετέρου θα αποκαλύψουν και την εμπλοκή επιπλέον ατόμων στην απαγωγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος, που συνελήφθη χθες Δευτέρα, είναι πρώην μέλος της Εθνικής Ομάδας Πυγμαχίας και συναθλητής του Τάσου Μπερδέση ο οποίος εκτελέστηκε τον περασμένο Μάιο στη Βάρη. Παράλληλα, κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει τις Αρχές για ληστείες και κλοπές.

Διαβάστε: Αυτοί που είναι οι τρεις απαγωγείς του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση (φωτο)

«Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Υπάρχουν κάποια στοιχεία που καταδεικνύουν τη συμμετοχή του στην απαγωγή του επιχειρηματία, ωστόσο συλλέγονται και άλλα που θα “δείξουν” και άλλους εμπλεκόμενους. Ο άνδρας όπως φαίνεται είχε περιφερειακό ρόλο και γνώριζε δύο από τους τρεις που έχουν συλληφθεί ήδη για την απαγωγή. Ακόμη γίνεται έρευνα για το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε το οποίο είχε δηλωθεί ως κλεμμένο. Εξετάζεται εάν το αυτοκίνητο αυτό είχε με κάποιο τρόπο χρησιμοποιηθεί στην απαγωγή» σημείωσαν, μιλώντας στο kathimerini.gr, καλά ενημερωμένες πηγές.

Η σύλληψη του 45χρονου έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στο Χαλάνδρι, όταν εντοπίστηκε να οδηγεί ένα κλεμμένο Audi Q5. Όταν τα στελέχη της Ασφάλειας του ζήτησαν να σταματήσει το όχημα, αυτός πάτησε γκάζι και επιχείρησε να τους εμβολίσει. Τότε οι αστυνομικοί, πυροβόλησαν στις ρόδες και τη μηχανή του κλεμμένου SUV με αποτέλεσμα ο 45χρονος να τραυματιστεί στο πόδι. Ο άνδρας όμως δεν το έβαλε κάτω και προσπάθησε να διαφύγει ανεπιτυχώς καθώς οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και του πέρασαν χειροπέδες. Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στον Ερυθρό Σταυρό.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τριών ατόμων που κατηγορούνται για την απαγωγή του επιχειρηματία, η οποία έλαβε χώρα στις 29 Δεκεμβρίου 2021.

Οι δύο άνδρες και η γυναίκα συνελήφθησαν την Παρασκευή 4 Μαρτίου από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.