Skip to main content

Απαλλαγή από το τέλος διακλάδωσης για ιδιοκτήτες ακινήτων της επέκτασης Φλογητών

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής τέλους διακλάδωσης με το δίκτυο αποχέτευσης της επέκτασης Ν. Φλογητών.

Με την 95/2021 απόφασή του το Δημοτικό συμβούλιο του δήμου Νέας Προποντίδας απαλλάσσει τους ιδιοκτήτες ακινήτων από την υποχρέωση καταβολής τέλους διακλάδωσης με το δίκτυο αποχέτευσης αποκλειστικά στα πλαίσια του έργου αποχέτευση λυμάτων στην επέκταση Ν. Φλογητών (αρ. μελέτης 13/2021).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δυνάμει του άρθρου 96 του ν. 4685/2020 είναι πλέον επιλέξιμες οι εργασίες κατασκευής ιδιωτικών συνδέσεων με το δίκτυο αποχέτευσης (φρεάτιο ιδιωτικής σύνδεσης και διακλάδωση από τη ρυμοτομική γραμμή μέχρι τη θέση του αγωγού) και η δαπάνη δύναται να καλύπτεται από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Το συγκεκριμένο έργο υποβάλλεται για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020». Είναι εκτιμώμενου προϋπολογισμού 1.800.000 € και χωροθετείται στην επέκταση των Ν. Φλογητών,  όπως φαίνεται στον παρακάτω χάρτη (βλ. εικόνα). Επειδή, σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΥΜΕΠΕΡΑΑ Μονάδα ΒΠ3 μπορεί να γίνει χρήση της ανωτέρω νομοθετικής διάταξης, λήφθηκε η 95/2021 σχετική απόφαση, ώστε να απαλλαγούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων από την υποχρέωση καταβολής τέλους διακλάδωσης.