Skip to main content

Απάντηση Άγκυρας σε Μπορέλ: Η ΕΕ λαμβάνει ρόλο δικηγόρου της Ελλάδας

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορεί την ΕΕ πως με τη στάση της «δεν μπορεί να παίξει κανένα εποικοδομητικό ρόλο στο στην επίλυση του Κυπριακού».

Επίθεση στην ΕΕ με αφορμή την καταδίκη του ύπατου εκπροσώπου για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, για τους σχεδιασμούς Ερντογάν σε σχέση με τα Βαρώσια εξαπολύει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορεί την ΕΕ πως «λαμβάνει ρόλο δικηγόρου και εκπροσώπου των Ελληνοκυπρίων και της Ελλάδας» και τονίζει πως με αυτό τον τρόπο «δεν μπορεί να παίξει κανένα εποικοδομητικό ρόλο στο στην επίλυση του Κυπριακού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών:
 
«Η ανακοίνωση του κ. Μπορέλ μετά την επίσκεψη του προέδρου μας στην ‘Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου’ δείχνει και είναι μια νέα απόδειξη πόσο η ΕΕ είναι μακριά από την πραγματικότητα στο ζήτημα της Κύπρου. Αυτή η δήλωση η οποία έγινε στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης για εμάς είναι ανύπαρκτη, και δεν είναι τίποτε άλλο από το να λαμβάνει ρόλο δικηγόρου και εκπροσώπου των Ελληνοκυπρίων και της Ελλάδας που χρησιμοποιούν κακόβουλα το δικαίωμα του βέτο εντός της ΕΕ.

»Με αυτή τη στάση η ΕΕ δεν μπορεί να παίξει κανένα εποικοδομητικό ρόλο στο στην επίλυση του Κυπριακού. Με την ευκαιρία αυτή καλούμε την ΕΕ να δει τις πραγματικότητες του νησιού και να σταματήσει να αγνοεί τους Τουρκοκυπρίους και τα δικαιώματά τους».

Διαβάστε ακόμη: Μπορέλ: Απαράδεκτη η απόφαση για αλλαγή καθεστώτος στα Βαρώσια