Skip to main content

Απάντηση Μηταράκη σε Σασόλι για τον ένα χρόνο από την πυρκαγιά στη Μόρια

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου απάντησε στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου για σχόλιό του πάνω στον ένα χρόνο από την πυρκαγιά στη Μόρια

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να προσφέρουν ανθρώπινη υποδοχή στους αιτούντες άσυλο. Αυτή είναι η κοινή μας ευθύνη», τονίζει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα. Επίσης, ο κ. Σασόλι επισημαίνει ότι «ένα χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά στον προσφυγικό καταυλισμό στη Λέσβο, χιλιάδες συνεχίζουν να ζουν σε άσχημες συνθήκες και με λίγες προοπτικές».

Σε απάντησή του κάτω από τη συγκεκριμένη ανάρτηση, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σχολιάζει: «Πράγματι, κ. πρόεδρε, τα κράτη μέλη θα έπρεπε να προσφέρουν περισσότερη αλληλεγγύη στο νέο Σύμφωνο». Αντικρούοντας τις επικρίσεις του κ. Σασολί, ο κ. Μηταράκης αναφέρει ότι «οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν φύγει από τα νησιά μετά τη φωτιά και οι συνθήκες είναι πολύ βελτιωμένες σε σχέση με τη Μόρια. Χάρη στη DG Home νέα κέντρα χτίζονται, στη Σάμο ανοίγει στις 18 Σεπτεμβρίου, προσφέροντας πολύ καλύτερες συνθήκες».