Skip to main content

Διπλωματικές πηγές για Ζαχάροβα: Καμία ευθύνη της Ελλάδας στην όξυνση των σχέσεων με Ρωσία

Διπλωματικές πηγές σχολίαζαν πως οι δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ αποτελούν μια περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις

Στις επιθετικές δηλώσεις της εκπροσώπου του Ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρίας Ζαχάροβα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ελλάδας απάντησαν διπλωματικές πηγές.

Όπως σχολίαζαν, οι εν λόγω δηλώσεις δυστυχώς αποτελούν μια περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις, όξυνση την οποία η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη.

Διαβάστε: Επίθεση Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Η Αθήνα μπήκε από τους πρώτους στο αντιρωσικό μέτωπο της Δύσης»

Η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, εξαπέλυσε βέλη κατά της Αθήνας, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του TASS.

«Πρόκειται για ακόμη μια προσπάθεια της Αθήνας να δικαιολογήσει τη βαθιά λανθασμένη απόφασή της να ενταχθεί στο αντιρωσικό μέτωπο της Δύσης, συμπεριλαμβανομένου του εφοδιασμού του Κιέβου με όπλα, τα οποία χρησιμοποιούνται για καθημερινά πλήγματα εναντίον ειρηνικών αμάχων στο Ντονμπάς», είπε η εκπρόσωπος.

«Τα πρόσφατα σχόλια της Ελλάδας είναι προσπάθειες να βρει δικαιολογίες για την αντιρωσική της στάση», δήλωσε μεταξύ άλλων την Τετάρτη η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, αναφερόμενη στις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον στις 16-17 Μαΐου.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσφερε «μια περίεργη επιλογή ιστορικών αναλογιών» υποστήριξε η Ρωσίδα αξιωματούχος σύμφωνα με το TASS.