Skip to main content

Ζέρβας σε εργαζόμενους: Τέλος ο αυτόματος πιλότος, ο δήμος διοικείται

Η χρόνια χαλαρότητα και ο αυτόματος πιλότος είχαν φέρει τις υπηρεσίες σε άσχημη κατάσταση, είπε ο δήμαρχος απαντώντας στο σωματείο εργαζομένων

Απάντηση στους εργαζόμενους για το θέμα των ανακατατάξεων και μετακινήσεων έδωσε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, στέλνοντας μήνυμα ότι «ο δήμος διοικείται».

Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά την σκληρή ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων το οποίο έκανε λόγο για «εξωθεσμική διοίκηση», επισήμανε πως «ο δήμος δεν υπάρχει για τον εαυτό του αλλά για να εξυπηρετεί δημότες και πολίτες».

«Η χρόνια χαλαρότητα και ο αυτόματος πιλότος είχαν φέρει τις υπηρεσίες σε άσχημη κατάσταση», τόνισε ο δήμαρχος και συμπλήρωσε: «Ενισχύσαμε το προσωπικό σε όλες τις οικονομικές υπηρεσίες, αντικαταστήσαμε υπαλλήλους και επενδύουμε σε εκείνους που αποδεδειγμένα μπορούν να φέρουν σε πέρας δύσκολο έργο. Εργαζόμαστε ήδη-μέσα σε μόλις 5 μήνες-για τη διαμόρφωση νέου Οργανισμού».

Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση για το ζήτημα αυτό είπε χαρακτηριστικά ότι «Κατανοώ πως κάποιοι βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο, πριν τις εκλογές του συλλόγου του δήμου. Αλλά ο Δήμος διοικείται, διοικείται από την πρώτη κιόλας ημέρα».

Η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου μίλησε για «πρακτικές που παραπέμπουν σε εποχές που ταλαιπώρησαν την πόλη, στην εποχή Παπαγεωργόπουλου». Μίλησε επίσης για εξωθεσμικές παρεμβάσεις, δεδομένου ότι ο κώδικας δε γίνεται σεβαστό και πρόσθεσε ότι «δε θα επιτρέψουμε ευτελισμό των ανθρώπων αυτών».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον» Γιώργος Ορφανός σημείωσε ότι ο δήμαρχος «πετάει τους εργαζόμενους», χωρίς να έχει θεώρηση του τι ακριβώς γίνεται, αλλά και χωρίς να υπάρχει νέος οργανισμός εσωτερικής υπηρεσίας (ΟΕΥ).

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», Βασίλης Γάκης υπογράμμισε ότι ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο λαμβάνει εξουσία με εντολή λαού και όπως όλοι πρέπει να σεβαστούμε την επιλογή έτσι και οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο νομιμότητας οφείλουν να την υπηρετούν. Σημείωσε πάντως πως δεν υπάρχει λόγος να γίνονται κινήσεις «με ερασιτεχνισμό ή με υπεροψία».