Skip to main content

Η πίκρα του δημάρχου για τον ΠΑΟΚ και μία ιστορική στιγμή για τη Θεσσαλονίκη

Γιατί η ερχόμενη Τετάρτη είναι σημαντική μέρα για τη Θεσσαλονίκη και τι έλεγε ο δήμαρχος της πόλης για τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από το Champions League

-Η ερχόμενη Τετάρτη είναι σημαντική μέρα για τη Θεσσαλονίκη, καθώς η παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στη Ροτόντα, σηματοδοτεί την καλύτερη δυνατή έναρξη ενός νέου θεσμού, με πανευρωπαϊκό και άρα εξωστρεφή χαρακτήρα. Η θέσπιση του βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» (παρά τα... ξινίσματα διαφόρων) είναι μια ιστορική στιγμή για τη Θεσσαλονίκη. Το συγκεκριμένο βραβείο φιλοδοξεί να αποκτήσει την εμβέλεια και τη διάρκεια του βραβείου «Καρλομάγνος», που απονέμεται στο Άαχεν της Γερμανίας από το 1950. Η έμπνευση και η προσπάθεια ανήκει στον Σταύρο Ανδρεάδη και τον Χέρμαν βαν Ρομπάι, με την πρώτη ιδέα να «συλλαμβάνεται» στο λόφο Σάνη το 2018. Και τις δυνάμεις τους ενώνουν στην κοινή προσπάθεια ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

-Σκληρά τηλεοπτικά μέτωπα έχει ανοίξει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης, Χρήστος Γιαννούλης. Το «ακροδεξιό απολειφάδι», που χρησιμοποίησε ως χαρακτηρισμό για τον βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ακολούθησε το αίτημά του για παραίτηση των υπουργών, Νίκης Κεραμέως και Κώστα Καραμανλή. Η δε Κατερίνα Νοτοπούλου έχει κάνει τηλεοπτικό δίδυμο με τον Μπάμπη Παπαδημητρίου εσχάτως, εκτός από την κλασική της πλέον κόντρα με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος δεν περνάει ιδιαιτέρως καλά με τη «σκιώδη» υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ...

-Λόγω κορωνοϊού οι εκδηλώσεις με κόσμο σταμάτησαν, τα πολιτικά γραφεία υπολειτουργούν και οι βουλευτές και πολιτευτές ψάχνουν να βρουν άλλους τρόπους επικοινωνίας με τους πολίτες. Τελευταία είναι της μόδας τα νοσοκομεία και οι άλλες δομές υγείας. Το σφυγμό της επικαιρότητας έχουν πιάσει ιδιαίτερα η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Άννα Ευθυμίου και η βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη.

-Δεν μιλιόταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, την επομένη του αποκλεισμού του ΠΑΟΚ από το Champions League. Φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ ο δήμαρχος στενοχωρήθηκε όπως έλεγε πολύ γιατί θεωρούσε ότι η ομάδα του έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να μπει για πρώτη φορά στους ομίλους της διοργάνωσης, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο είναι καλύτερη ομάδα από την Κράσνονταρ.