Skip to main content

Απέχει από την εκλογή προέδρου η παράταξη Βούγια: Άκυρη η διαδικασία

Οι Σπύρος Βούγιας και Ανδρέας Κουράκης θα απέχουν από τη σημερινή συνεδρίαση εκλογής νέου προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου - Η ανακοίνωσή τους

Την απόφασή της να απέχει από τη σημερινή ειδική συνεδρίασης εκλογής προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου γνωστοποίησε η παράταξη «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη».

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Σπύρος Βούγιας και Ανδρέας Κουράκης, «η υπαναχώρηση του δημάρχου στο ομόφωνο αίτημα της αντιπολίτευσης για αποδοχή της μυστικής ψηφοφορίας στη διαδικασία εκλογής του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν μια νίκη του ορθολογισμού και της δημοκρατίας στη λειτουργία του θεσμού.

»Ωστόσο, η παραίτηση από την παράταξη του Κωνσταντίνου Ζέρβα της συναδέλφου κ. Σπανού που, σύμφωνα με το νόμο, έπρεπε να στείλει την πρόσκληση αλλά και να προεδρεύσει στην έκτακτη συνεδρίαση, καθιστά σαφώς παράτυπη τη σημερινή σύγκλισή της και άκυρη την όποια διαδικασία εκλογής, από την οποία είμαστε υποχρεωμένοι να απέχουμε».

«Πιστεύουμε πως η εκλογή πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης πρέπει να διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή, αφού σταλεί μια έγκυρη και έγκαιρη πρόσκληση από τον επόμενο σε σταυρούς δημοτικό σύμβουλο κ. Αβαρλή, που να διασφαλίζει τη μυστική ψηφοφορία, τη νομιμότητα αλλά και το κύρος του νέου προέδρου που θα εκλεγεί», καταλήγει η ανακοίνωση των δύο δημοτικών συμβούλων.