Skip to main content

Απεργούν παραγωγοί λαϊκών αγορών σε Μακεδονία, Θεσσαλία και Θράκη

Παραγωγοί λαϊκών αγορών σε Μακεδονία, Θεσσαλία και Θράκη θα απεργήσουν σήμερα Δευτέρα ενάντια στο νέο νομοσχέδια για το υπαίθριο εμπόριο.

Χωρίς λαϊκές αγορές σήμερα η Μακεδονία η Θράκη και η Θεσσαλία εξαιτίας της απεργίας που προκήρυξαν τα συλλογικά όργανα παραγωγών, εμπόρων και επαγγελματιών, που αντιδρούν με αυτό τον τρόπο στο νέο νομοσχέδιο για τις λαϊκές.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης χαρακτηρίζει αδιάλλακτη τη στάση της κυβέρνησης η οποία επιμένει στο καταστροφικό, όπως λέει, νομοσχέδιο πάρα τις αντιδράσεις των εκπροσώπων όσων δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές και επισημαίνει ότι «δεν αφήνει άλλα περιθώρια».

«Όλα τα αιτήματα μας, όλες οι προτάσεις μας πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων. Η κυβέρνηση αποφάσισε να φέρει το κατάπτυστο νομοσχέδιο για να ψηφιστεί στην ελληνική βουλή. Έτσι όπως το θέλει αυτή, έτσι όπως εξυπηρετεί τα συμφέροντα της», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

«Οι γενικόλογες τοποθετήσεις περί εκσυγχρονισμού, είναι τραγικά αστείες. Εκτός αν εκσυγχρονισμός θεωρείται η διάλυση των λαϊκών αγορών και ευρύτερα του παραγωγικού τομέα της χώρας. Το νομοσχέδιο αυτό, πολύ απλά, θα στερήσει την εργασία σε χιλιάδες ανθρώπους. Οι λαϊκές αγορές έτσι όπως τις ξέρουμε δεν θα υπάρχουν», τονίζεται.

Εκτός της απεργίας οι συνδικαλιστές και παραγωγοί και έμποροι των λαϊκών θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στις 12.00 στη Βουλή.