Skip to main content

Απίστευτο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη: Εξαφάνισαν το περίπτερο του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Μυστήριο καλύπτει την εξαφάνιση του οικίσκου του «Χαμόγελου του Παιδιού» από τον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα σήμερα στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας την αναστάτωση του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και των τοπικών φορέων της πόλης.

Άγνωστοι φέρεται να σήκωσαν το περίπτερο του Χαμόγελου του Παιδιού στον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν οικίσκο που ανήκει στην εταιρεία Kibo, η οποία τον παραχωρεί διαχρονικά και εποχιακά στο «Χαμόγελο του Παιδιού», ούτως ώστε να τοποθετείται στην οδό Ερμού με Αγίας Σοφίας, με την έγκριση και του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Σκοπός είναι τις εποχιακές περιόδους, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, να ενημερώνουμε το κοινό, να βρισκόμαστε στο κέντρο της πόλης. Να έχει, δηλαδή, την ικανότητα ο κόσμος να βρίσκεται κοντά μας», αναφέρει η Ιωάννα Μακρή, συντονίστρια Βορείου Ελλάδας του Χαμόγελου του Παιδιού, στη Voria.gr.

Όπως εξηγεί η κ. Μακρή, με το τέλος της πασχαλινής περιόδου, πήγαν σήμερα εργαζόμενοι του Χαμόγελου στο σημείο όπου βρίσκεται το περίπτερο, πάντα σε συνεννόηση με τον δήμο Θεσσαλονίκης, την Τροχαία, την εταιρεία Kibo καθώς και με τον άνθρωπο που χειρίζεται τον γερανό, ώστε να απομακρυνθεί ο οικίσκος και να τοποθετηθεί σε ένα ασφαλές μέρος για φύλαξη. Ωστόσο, αυτό που αντίκρισαν τους άφησε άφωνους, καθώς το περίπτερο φέρεται να... έκανε φτερά.



«Στις 7 το πρωί πήγαμε εκεί και δεν υπήρχε πουθενά. Δεν είναι κάτι που συναρμολογείται-αποσυναρμολογείται. Είναι ένας οικίσκος 6 μέτρα επί 2,5. Εχθές βγάλαμε ό,τι είδη είχαμε μέσα του Χαμόγελου καθώς και τα εξωτερικά λογότυπα που είχαμε», σημειώνει η κ. Μακρή στη Voria.gr και αναφέρει ότι αρχικά δεν υποπτεύθηκε κανένας ότι πρόκειται για περιστατικό κλοπής, αλλά για μία πιθανή παρανόηση, καθώς το συγκεκριμένο περίπτερο μπορεί να μεταφερθεί μόνο με γερανό.

Οι άνθρωποι του «Χαμόγελου του Παιδιού» επικοινώνησαν με όλους τους αρμόδιους φορείς για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο μίας πιθανής παρανόησης, ωστόσο κάνενας δεν φέρεται να απομάκρυνε τον οικίσκο. Στη συνέχεια, ο Οργανισμός απευθύνθηκε στην αστυνομία, όπου έγινε δήλωση της κλοπής. Οι αρχές αναμένεται να εξετάσουν τις κάμερες από παρακείμενα καταστήματα με σκοπό να διελευκανθεί τι ακριβώς συνέβη.