Skip to main content

Μπουτάρης για απλήρωτους συμβασιούχους: Να κάνουν ασφαλιστικά μέτρα

Οι πρώην συμβασιούχοι, οι οποίοι εργάστηκαν από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Μαρτίου, έχουν πληρωθεί μόνο ένα 15νθημερο.

Απλήρωτοι παραμένουν περίπου 200 άτομα, τα οποία είχαν εργαστεί στον δήμο Θεσσαλονίκης με δίμηνες συμβάσεις, οι οποίες έληξαν στα μέσα Μαρτίου. 

Οι πρώην συμβασιούχοι, οι οποίοι εργάστηκαν από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Μαρτίου, έχουν πληρωθεί μόνο ένα 15νθημερο. 

Η πληρωμή τους έχει κολλήσει στην Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία δεν εγκρίνει το ένταλμα πληρωμής τους, καθώς εκτιμά, σύμφωνα με πληροφορίες ότι δεν υπήρχαν λόγοι έκτακτης ανάγκης να προσληφθούν. 

Σήμερα οι πρώην συμβασιούχοι βρέθηκαν στο δημαρχείο, ζητώντας να πληρωθούν άμεσα. Έδωσαν μάλιστα διορία έως το Πάσχα για να λάβουν τα δεδουλευμένα τους. 

Οι άνθρωποι έχουν δίκιο διότι θέλουν να πάρουν τα λεφτά τους, τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Τους προέτρεψε μάλιστα να πάνε στα δικαστήρια

«Από τη μια οι άνθρωποί έχουν δίκιο διότι θέλουν να πάρουν τα δεδουλευμένα τους, από την άλλη μεριά το πρώτο 15νθημερο που υπέγραψα με εντέλλεσθαι δεν εχει έρθει ακομα η έγκριση του ή ή απόρριψή του απο την επίτροπο και εγώ φυσικά εγω δεν μπορώ να δώσω και άλλο εντέλλεσθαι. Τους είπα ότι μπορούν να κάνουν ασφαλιστικά μέτρα για να πάρουν τα δεδουλευμένα. Δεν υπάρχει δικαστήριο το οποίο θα τους αρνηθεί τα δεδουλευμένα», τόνισε χαρακτηριστικά.