Skip to main content

Από Μύκονο μέχρι Ντουμπάι: Το κύκλωμα μαστροπείας που ερευνά η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης

Τι βρίσκεται στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης που ερευνά το ενδεχόμενο ύπαρξης κυκλώματος πίσω από τον βιασμό της 24χρονης,

Θύελλα αποκαλύψεων αναμένεται να προκαλέσει η υπόθεση ομαδικού βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.

«Υπάρχουν πάρα πολλές καταγγελίες που θα βγουν». Με αυτό το σχόλιο ο συνήγορος υπεράσπισης της 24χρονης, που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού, επεδίωξε να δώσει την πραγματική διάσταση του προβλήματος.

Επιχειρώντας να φωτίσει τις προεκτάσεις, μίλησε ανοιχτά για τη δράση ενός οργανωμένου κυκλώματος με διασυνδέσεις στο εξωτερικό ενώ μάλιστα ο εργοδότης της νεαρής γυναίκας είπε ότι «δέχεται απειλές για τη ζωή της από ένα κύκλωμα».

Πρόσωπα της νύχτας, άνθρωποι με διασυνδέσεις στους λεγόμενους υψηλούς κύκλους, με γνωριμίες από τον χώρο του θεάματος και του μόντελινγκ... η εξίσωση μοιάζει πολυπαραγοντική. Η υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη κρύβει πολλές συνιστώσες, τη στιγμή που έχει ανοίξει ο δρόμος των ερευνών ώστε να φτάσουν οι Αρχές στο κύκλωμα μαστροπείας που φέρεται να βρίσκεται πίσω από την κακοποίηση της 24χρονης.

Μάλιστα, η υπόθεση φαίνεται να βγαίνει και εκτός ελληνικών συνόρων, αφού - σύμφωνα με το protothema.gr - το γραφείο δημοσίων σχέσεων, με έδρα την Αθήνα, που φέρεται να είχε ενεργό ρόλο στο κύκλωμα πορνείας και να συνεργαζόταν στενά με παράγοντες της νύχτας και ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, είχε απλώσει τα πλοκάμια του από τη Μύκονο μέχρι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το «εργαλείο» εκείνο που χρησιμοποιείτο ως παγίδα για να «ρίξει» τις νεαρές γυναίκες φέρεται να ήταν οι ναρκωτικές ουσίες. «Δεν αποκλείεται να έριχναν στα ποτά το χάπι του βιασμού για την κάμψη αντιστάσεων η κάποια διεγερτική ουσία», εκτιμά ανώτερος αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

Τόπος του εγκλήματος οι σουίτες που φέρεται να νοικιάζονταν από τους πελάτες για να στηθεί το σκηνικό των οργίων.

Για την ώρα σπαζοκεφαλιά αποτελεί ο ακριβής τρόπος με τον οποίο ενεργούσε το καταγγελλόμενο κύκλωμα μαστροπείας, οι εισαγγελικές αρχές έχουν ενεργοποιήσει το «κουμπί» των ερευνών.

Τη Δευτέρα, ειδικότερα, δόθηκε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της μαστροπείας. Αφορμή αποτέλεσαν καταθέσεις στο πλαίσιο της ανάκρισης, σύμφωνα με τις οποίες στο πάρτι βρίσκονταν και άλλες νεαρές γυναίκες που φέρονται να εκδίδονταν.

Δείτε - Θεσσαλονίκη- Υπόθεση βιασμού: Έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας - Κατονομάστηκε δεύτερο άτομο

Άμεση ήταν και η παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, στην υπόθεση του βιασμού στη Θεσσαλονίκη. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός παρήγγειλε στον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης Άγγελο Καμηλάρη, να εποπτεύσει ο ίδιος του ανακριτικού έργου, ώστε να γίνει σε βάθος έρευνα, όπως επιτάσσει «η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελλόμενων».