Skip to main content

Από την κόλαση στη Super League o ΟΦΗ,3-2 τον Πλατανιά στο φινάλε(vid)

Oι Χανιώτες ισοφάρισαν στο 90+2'δείχνοντας πως ανεβαίνουν ωστόσο οι Ομιλήτες, με γκολ του Ναμπί στο 90'+5' κέρδισαν την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

Την παραμονή του στη Super League πανηγυρίζει ο ΟΦΗ που σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με δραματικό -όπως εξελίχθηκε ο αγώνας- φινάλε επικράτησε με 3-2 του Πλατανιά στο «Γεντί Κουλέ».

Ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι στο 9' όταν ο Σασί μπήκε στην περιοχή και προσπάθησε να πλασάρει όμως ο Ποζατζίδης έδιωξε πεντακάθαρα τη μπάλα με τον διαιτητή Κομίνη να καταλογίζει πέναλτι. Ο Νέιρα ανέλαβε την εκτέλεση και στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Γκοτ για το 1-0.

Ο Πλατανιάς κατάφερε να ισοφαρίσει στο 42' όταν η άμυνα των γηπεδούχων δεν κατάφερε να διώξει τη μπάλα και ο προωθημένος Τσαμούρης έπιασε σουτ στην κίνηση νικώντας τον Σωτηρίου για το 1-1.

Ο Χάιμε Βέρα προσπάθησε να κάνει πιο επιθετικούς τους «Ομιλήτες» περνώντας στον αγωνιστικό χώρο πριν την ολοκλήρωση μιας ώρας αγώνα τους Γιακουμάκη, Ντίνα και Ναμπί με τον πρώτο να γίνεται μοιραίος. Συγκεκριμένα, στο 69' ο Γιακουμάκης κατάφερε να βάλει μπροστά την ομάδα του με πλασέ κάνοντα το 2-1 ωστόσο ξέχασε πως είχε δεχθεί στο 51' κίτρινη κάρτα, έβγαλε τη φανέλα του για να πανηγυρίζει και αποβλήθηκε με κόκκινη!

Οι Χανιώτες έμειναν και αυτοί με 10 ποδοσφαιριστές καθώς ο Μπιανκόνι έσπρωξε τον Παπάζογλου και ο διαιτητής Κομίνης τον απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το συγκρότημα του Γιάννη Τάτση συνέχιζε να πιέζει με στόχο το γκολ της ισοφάρισης και το βρήκε στο 90' + 2' με εξαιρετικό πλασέ του Παπανικολάου στέλνοντας τους «ασπρόμαυρους» στη Super League 2 ωστόσο οι Ηρακλειώτες δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και στο 90' + 5' με εκτέλεση φάουλ του Ναμπί πέτυχε το 3-2 δίνοντα το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς από τους φίλους του ΟΦΗ.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Βέρα): Σωτηρίου, Μπράουν, Κοροβέσης, Νάστος, Παπάζογλου, Σακόρ (59’ Ναμπί), Μεγιάδο, Βαζ, Φερέιρα (59’ Ντίνας), Νέιρα, Σασί (46’ Γιακουμάκης).

Πλατανιάς (Τάτσης): Γκοτ, Τσαμούρης, Ρουσσάκης (77’ Παπουτσογιαννόπουλος), Κόρτσαμ, Ουές, Ποζατζίδης (73’ Λουκίνας), Μποσέτι (88’ Γκατσολάρι), Καραγκούνης, Νίλι, Παπανικολάου, Μπιανκόνι.