Skip to main content

Από την Πέμπτη η... παρέλαση των μελών του υπουργικού συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη

Ήδη προγραμματίζονται εκδηλώσεις με τη συμμετοχή υπουργών και υφυπουργών για Πέμπτη και Παρασκευή, ημέρα που θα βρίσκεται στην πόλη και ο πρωθυπουργός

Από την Πέμπτη αρχίζει η «παρέλαση» των μελών του υπουργικού συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη ως... προπομπός των εγκαινίων της 85ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ήδη έχουν προγραμματιστεί πολλές εκδηλώσεις πριν τα επίσημα εγκαίνια του Σαββάτου 11 Σεπτεμβρίου, με την παρουσία υπουργών και υφυπουργών, ενώ στο σύνολό τους τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα βρίσκονται στην πόλη από την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου.

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την Πέμπτη και την Παρασκευή είναι ήδη αρκετές, ενώ θα ακολουθήσουν και εκδηλώσεις υπουργείων και εποπτευόμενων φορέων τις πρώτες μέρες της ΔΕΘ (μέχρι την επόμενη Τρίτη).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στην πόλη από το απόγευμα της Παρασκευής και αναμένεται να κάνει τις συναντήσεις του (προσωπικές λένε πηγές κοντά στον πρωθυπουργό) σε δυο ξενοδοχεία της πόλης. Οριστικό πρόγραμμα δεν έχει ακόμη κοινοποιηθεί, όμως έχει διαρρεύσει ότι ο πρωθυπουργός θα ακολουθήσει τα καθιερωμένα το Σάββατο (πρωί συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ – Helexpo και βόλτα στα περίπτερα και βράδυ ομιλία στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης») και την Κυριακή (συνέντευξη τύπου με αυστηρά μέτρα λόγω κορωνοϊού στο «Ι. Βελλίδης»).

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, έχει προγραμματίσει εκδήλωση για την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, με αντικείμενο την ανεργία, την κατάρτιση κτλ.

Ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, έχει προγραμματίσει εκδήλωση για το Περιφερειακό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης την Παρασκευή.

Η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θα βρίσκεται στην πόλη από την Πέμπτη επίσης.

Και έπονται οριστικές ανακοινώσεις από αύριο για το σύνολο των εκδηλώσεων.