Skip to main content

Αποδοκιμασίες κατά Πλεύρη και... κυνηγητό από ανεμβολίαστους υγειονομικούς στο ΑΧΕΠΑ (vid)

Γιούχα, συνθήματα, πανό και... κυνηγητό περιμετρικά του ΑΧΕΠΑ από υγειονομικούς σε αναστολή για τα εγκαίνια της νέας ΜΕΛ του ΑΧΕΠΑ από Πλεύρη

Σε κλοιό διαδηλωτών εγκαινιάζεται η πλήρως εξοπλισμένη νέα Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που είναι σε αναστολή είχαν αποκλείσει από νωρίς την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και αποδοκιμάζοντας έντονα τον διοικητή του νοσοκομείου, Παναγιώτη Παντελιάδη, ο οποίος επρόκειτο να υποδεχτεί το κλιμάκιο του υπουργείου. Τελικά οι επίσημοι μπήκαν από την είσοδο επί της Αγίου Δημητρίου, με τους διαδηλωτές να τρέχουν να τους προλάβουν αλλά να μην τα καταφέρνουν και να περιορίζονται σε αποδοκιμασίες.

Αυτή τη στιγμή οι συγκέντρωση έχει μεταφερθεί στη νότια πλευρά του ΑΧΕΠΑ, έξω από το κτήριο όπου θα στεγαστεί η νέα μονάδα, αλλά και έξω από την περίμετρο, καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν τους επιτρέπουν την είσοδο. Οι συγκεντρωμένοι ζητούν από τον υπουργό να πάρει πίσω τις αναστολές ή να παραιτηθεί.

Να σημειωθεί ότι η νέα μονάδα διαθέτει οχτώ κλίνες και ήδη είναι έτοιμη να υποδεχτεί του πρώτους ασθενείς σε ανεξάρτητο βοηθητικό χώρο του νοσοκομείου, δίπλα στο τμήμα Αιμοδοσίας, ο οποίος ανακαινίστηκε χάρη σε δωρεές.