Skip to main content

Αποδράσεις με θέα πανέμορφες λίμνες της Βόρειας Ελλάδας (φωτο)

Σπιτάκια σε ατμοσφαιρικά τοπία, που προσφέρουν εκπληκτική θέα σε λίμνες στη Βόρεια Ελλάδα - Πού βρίσκονται και πόσο κοστίζουν

Για όσους οι διακοπές και οι σύντομες αποδράσεις δεν τελείωσαν μετά το πέρας του καλοκαιριού, το φθινόπωρο αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για σύντομα ταξιδάκια σε κοντινές περιοχές της Θεσσαλονίκης που διαθέτουν μαγευτικά τοπία και υπόσχονται στιγμές χαλάρωσης.

Μπορεί στο μυαλό των περισσότερων η ανάπαυλα να μοιράζεται στη θάλασσα και στο βουνό, ωστόσο η Βόρεια Ελλάδα διαθέτει ολόκληρες περιοχές… βαφτισμένες σε πανέμορφες λίμνες που δημιουργούν ένα διαφορετικό τοπίο, περισσότερο μυστηριώδες και ειδυλλιακό, προσφέροντας ηρεμία και γαλήνη.  

Η διαμονή σε καταλύματα δίπλα στη λίμνη προσφέρει αναζωογόνηση και ανανέωση από το τοπίο που συνδυάζει το υγρό στοιχείο με το πράσινο αλλά και το βουνό.

Η Voria.gr συνέλεξε πληροφορίες για Airbnb σε Καστοριά, Πρέσπες και Κερκίνη και σας τα παρουσιάζει. Τα καταλύματα και οι τιμές είναι ενδεικτικές και αφορούν το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, που ο καιρός αρχίζει να κρυώνει και το… χουχούλιασμα αρχίζει να γίνεται η πλέον δημοφιλής επιλογή.  

Η πανέμορφη Καστοριά



Σε μια από τις πιο ατμοσφαιρικές πόλεις της Ελλάδας στην Καστοριά, διαμέρισμα με θέα στην πανέμορφη λίμνη, μπορεί να αποτελέσει έναν αστικό προορισμό συνδυασμένο όμως με την ηρεμία και την ανάπαυλα. Το διαμέρισμα (κεντρική φωτογραφία) απέχει 300μ από το κέντρο της πόλης και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 4 άτομα. Το κόστος ανά βραδιά είναι στα 94 ευρώ.

Διώροφο αρχοντικό, πέτρινο, χτισμένο το 1887 στο Σιδηροχώρι, προσφέρει θέα στη λίμνη της Κερκίνης και στο Βίτσι. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι δέκα άτομα ενώ η διαμονή ανά διανυκτέρευση είναι στα 95 ευρώ.  



Θέα στη λίμνη προσφέρει έτερο πετρόκτιστο σπίτι που μπορεί να αποτελέσει το τέλειο καταφύγιο για ξεκούραση όλης της οικογένειας. Με εγγύτητα στη λίμνη της Καστοριάς αλλά και στις Πρέσπες και στο Βίτσι, το εν λόγω Airbnb μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 9 άτομα ενώ η τιμή ανά βραδιά είναι στα 95 ευρώ.



Οι… μυστηριώδεις Πρέσπες

Στον υδάτινο παράδεισο των Πρεσπών και συγκεκριμένα στους Ψαράδες, στο παραλίμνιο χωριό στη Μεγάλη Πρέσπα, ένα αγροτόσπιτο με θέα στον οικισμό, τη λίμνη και το ηλιοβασίλεμα μπορεί να αποτελέσει το ησυχαστήριο αλλά και το ορμητήριο για εξερεύνηση στις γύρω περιοχές. Χτίστηκε το 1933, είναι διώροφο και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 6 άτομα, ενώ η τιμή ανα βραδιά είναι στα 120 ευρώ.



Στον Άγιο Γερμανό, στις Πρέσπες, ένα παραδοσιακό σπίτι 120 χρόνων, διώροφο, κτισμένο από πέτρα και ξύλο, μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 12 επισκέπτες με 296 ευρώ τη βραδιά.



Η ειδυλλιακή λίμνη Κερκίνη

Την ειδυλλιακή ατμόσφαιρα της Κερκίνης μπορούν να απολαύσουν όσοι την επιλέξουν μένοντας σε κατοικία πλήρως ανακαινισμένη που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 5 άτομα με τιμή ανά βραδιά τα 50 ευρώ. Η κατοικία διαθέτει δική της αυλή και ανήκει σε συγκρότημα 4 κατοικιών.



Στο χωριό Λιθότοπος, ξενοδοχείο τριών αστέρων προσφέρει πανοραμική θέα στη λίμνη Κερκίνη, η οποία απέχει 100 μέτρα. Η τιμή του δίκλινου δωματίου ανά βραδιά είναι στα 60 ευρώ.