Skip to main content

Αποδράσεις σε ειδυλλιακά σαλέ της ορεινής Ελλάδας (φωτο)

Σαλέ για χειμωνιάτικες αποδράσεις: Τι προσφέρουν, πόσο κοστίζουν, πού βρίσκονται-Oταν η παρέα είναι μεγάλη, η πολυτέλεια γίνεται περισσότερο προσιτή.

Τώρα που ο καιρός αρχίζει και κρυώνει, η ορεινή Ελλάδα αρχίζει να μας καλεί για την ανακαλύψουμε ξανά και ξανά. Τι καλύτερο, λοιπόν, από ολιγοήμερες αποδράσεις σε όμορφες γωνιές της Βόρειας Ελλάδας που υπόσχονται ξεκούραση και... χουχούλιασμα.

Πέτρα, ξύλο, ζεστή ατμόσφαιρα, φωτιά στο τζάκι, καλή παρέα και το χειμωνιάτικο σκηνικό μόλις άρχισε να ξεδιπλώνεται μέσα σε σαλέ που μπορούν να δώσουν την αυτονομία και την αίσθηση του δικού μας χειμερινού εξοχικού.

Η Ελλάδα διαθέτει μικρά διαμάντια που υπόσχονται μοναδικές αποδράσεις, για όσους τις επιλέξουν. Η πολυτέλεια, μάλιστα, όταν η παρέα είναι μεγάλη, γίνεται περισσότερο προσιτή.

Η Voria.gr έκανε μία αναζήτηση για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου και σας προτείνει μία σειρά επιλογών, όπως αυτές αποτυπώνονται σε δημοφιλείς ιστοσελίδες εύρεσης καταλυμάτων. Σαλέ στις ωραιότερες γωνιές της Ελλάδας, που μπορούν να φιλοξενήσουν, συνήθως, από 4 ως 12 άτομα, σε τιμές για όλα τα βαλάντια.

Στους πρόποδες του όρους Βόρας

Στον οικισμό του Παλαιού Αγίου Αθανασίου με εξαιρετική θέα στη λίμνη Βεγορίτιδα βρίσκεται σαλέ, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 10 άτομα. Διαθέτει τζακούζι, τρία υπνοδωμάτια και τέσσερα μπάνια. Η απόσταση του σαλέ από την κεντρική πλατεία του χωριού είναι περίπου 600μ, 10 χλμ. από το χιονοδρομικό Καϊμάκτσαλαν και περίπου 30' από τα λουτρά Πόζαρ. Η τιμή ανά διανυκτέρευση είναι στα 335 ευρώ.

Έτερο διώροφο πετρόκτιστο σαλέ, κατάλληλο είτε για οικογένειες με παιδιά, ή για παρέες φίλων, στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 6 άτομα. Βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο του Παλαιού Αγίου Αθανασίου. Οι επισκέπτες έχουν την επιλογή είτε να μείνουν στο σπίτι και να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης μπροστά στο τζάκι, είτε να εξερευνήσουν τις ομορφιές της ευρύτερης περιοχής. Η τιμή ανά διανυκτέρευση είναι στα 228 ευρώ.

Με θέα το βουνό των θεών

Πέτρινο σαλέ, στο μικρό χωριό Πέτρα, μπορεί να αποτελέσει το ορμητήριο για όσους αγαπούν την ορειβασία και επιθυμούν να ανακαλύψουν άγνωστα σημεία του Όλυμπου. Το σαλέ διαθέτει μοναδική θέα στο βουνό των θεών. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι έξι επισκέπτες ενώ η τιμή ανά βραδιά είναι στα 114 ευρώ.

Στον παραδοσιακό οικισμό της Πορταριάς

Χτισμένη στις δυτικές πλαγιές του Πηλίου, η Πορταριά, αποτελεί διαχρονικά έναν δημοφιλή χειμερινό προορισμό. Στην Πορταριά βρίσκεται σαλέ που χτίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και ανακαινίσθηκε πλήρως πρόσφατα. Η θέα είναι εντυπωσιακή και το εσωτερικό της κατοικίας διαθέτει τον ρομαντισμό μιας άλλης εποχής με όλες τις σύγχρονες ανέσεις.

Διαθέτει δύο ορόφους. Το σαλέ μπορεί να φιλοξενήσει έως και 7 άτομα, με την προϋπόθεση, όπως αναφέρεται στην σχετική καταχώρηση, ότι το ένα άτομο είναι παιδί. Η τιμή ανά διανυκτέρευση είναι στα 139 ευρώ.

Σε απόσταση αναπνοής από το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια



Στο ορεινό χωριό Άγιος Παύλος, σε εγγύτητα 10 λεπτών από το  χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια στη Νάουσα βρίσκεται ένα σύγχρονο, με όλες τις ανέσεις, τριώροφο ξύλινο σαλέ.

Διαθέτει 2 δωμάτια και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 4 άτομα. Η τιμή ανά διανυκτέρευση είναι στα 600 ευρώ.

Με θέα το Μαντείο των Δελφών

Ένα πετρόκτιστο σαλέ στην Αράχωβα, με σύγχρονη αισθητική και θέα στο Μαντείο των Δελφών, τα βουνά, την κοιλάδα, την Ιτέα μπορεί να αποτελέσει ένα τέλειο ορμητήριο αλλά και καταφύγιο για ένα ξεκούραστο Σαββατοκύριακο. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι έξι άτομα ενώ η διανυκτέρευση είναι στα 347 ευρώ.