Skip to main content

Αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη σε μικροσκοπικές κατοικίες μέσα στη φύση - Πού θα τις βρείτε

Η εμπειρία των διακοπών σε λίγα τετραγωνικά μέτρα μέσα στη φύση - Τι προσφέρουν, πόσο κοστίζουν και πού μπορείτε να τα βρείτε

Με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει συνεχώς και το καλοκαίρι να βρίσκεται ένα βήμα πριν την έλευσή του, η οργάνωση σύντομων αποδράσεων κοντά, αλλά και μακρύτερα από τη Θεσσαλονίκη, αρχίζει να γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική. Αν μάλιστα οι αποδράσεις συνδυαστούν με όμορφα, μικροσκοπικά καταλύματα μπροστά στο κύμα ή μέσα στη φύση τότε η εμπειρία γίνεται πιο ενδιαφέρουσα.

Κάποιοι, μάλιστα, επισκέπτες μικροσκοπικών, ευφάνταστων καταλυμάτων σχολιάζουν χαριτολογώντας ότι τα μικρά καταλύματα έχουν τη δική τους χάρη ή ότι τα... ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκαλάκια.

Όπως και να έχει, με την έλευση της πλατφόρμας του Airbnb στην Ελλάδα, κτίσματα που δεν είχαν κάποια ιδιαίτερη αξία και η ανακαίνισή τους κάθε άλλο παρά δελεαστική ακουγόταν στον ιδιοκτήτη, δέχτηκαν, τελικά, ένα γενναίο makeover και μεταμορφώθηκαν σε μικρά διαμαντάκια.

Η Voria.gr σάς παρουσιάζει κάποια από αυτά αλλά και τις τιμές που θα χρειαστεί να δαπανήσετε την περίοδο του πρώτου δεκαπενθήμερου του Ιουνίου. Τα καταλύματα είναι ενδεικτικά τού τι μπορεί να ανακαλύψετε αν κάνετε μια αναζήτηση σε σχετικές πλατφόρμες.

Πολυτέλεια 34 τμ στο Παλιούρι Χαλκιδικής

Ένα πολυτελές, μικροσκοπικό ξύλινο σπίτι, ακριβώς μπροστά από το κύμα (βλ. κεντρική εικόνα). Είτε είστε μόνοι είτε με τον/τη σύντροφό σας, αυτός ο μικρός παράδεισος είναι πλήρως οργανωμένος και προσφέρει μια εμπειρία διαμονής που δύσκολα θα ξεχάσετε. Αποτελείται από ένα πλήρως εξοπλισμένο υπνοδωμάτιο, σαλόνι, μπάνιο και τραπεζαρία.

Ξυλόσπιτο σε δυο επίπεδα στην Αμουλιανή

Πρόκειται για έναν ενιαίο χώρο 45 τετραγωνικά , μοιρασμένο σε δύο επίπεδα (πατάρι). Υπάρχει μια μεγάλη μπαλκονόπορτα που έχει άμεση πρόσβαση στο αίθριο και στον εξωτερικό χώρο. Η τιμή ανά διανυκτέρευση είναι στα 133 ευρώ.



Διακοπές σε βίλα 50 τμ στο Λιτόχωρο
 
Για κάποιους οι βίλες εκτείνονται σε δεκάδες τμ, διαθέτουν πισίνα και παροχές συχνά... για κροίσους. Υπάρχει όμως μια μικροσκοπική βίλα στο Λιτόχωρο της Πιερίας που ανατρέπει όλα όσα γνωρίζαμε. Διαμορφωμένη έτσι ώστε να παραπέμπει σε κατοικία με όλες τις ανέσεις υπόσχεται μια ευχάριστη διαμονή. Διαθέτει μια μεγάλη βεράντα και ένα μεγάλο κήπο έκτασης τεσσάρων στρεμμάτων. Η τιμή ανά διανυκτέρευση είναι στα 120 ευρώ.



Ξυπνώντας κάτω από μια ελιά στην Κέρκυρα

Φανταστείτε να παίρνετε έναν υπνάκο κάτω από μια ελιά και να ξυπνάτε με μια δροσιστική βουτιά στο Ιόνιο Πέλαγος, από την άνεση του σπιτιού σας! Ένα μικροσκοπικό κατάλυμα 43 τμ, βυθισμένο μέσα στη φύση, στον δήμο της Αγίας Πελαγίας, δίπλα στο γραφικό ψαροχώρι Μπουκάρι στην Κέρκυρα, σας περιμένει. Στη σχετική καταχώριση χαρακτηρίζεται ιδανικό και για νεόνυμφους που θέλουν να χαλαρώσουν κάτω από τα ελαιόδεντρα και να απολαύσουν ρομαντικούς περιπάτους. Η τιμή της διανυκτέρευσης είναι στα 192 ευρώ.  

 

Διακοπές σε αγροτόσπιτο 35 τμ στην Αλόννησο

Με θέα το λιμάνι της Αλοννήσου, ένα μικρό αγροτόσπιτο, 35 τ.μ. με ένα υπνοδωμάτιο, κουζίνα και WC, μεγάλο μπαλκόνι με πανοραμική θέα προς το κεντρικό λιμάνι του νησιού, μπορεί να αποτελέσει το ορμητήριο για περιηγήσεις στην Αλόννησο. Η τιμή ανά διανυκτέρευση είναι στα 65 ευρώ.

Απομόνωση μέσα σε καταπράσινο τοπίο στη Σαμοθράκη

Τρεις επισκέπτες μπορεί να υποδεχτεί το οικολογικά φτιαγμένο ξυλόσπιτο που βρίσκεται μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο στη Σαμοθράκη, κοντά στο χωριό Θερμά.

Αποτελεί έναν καλό λόγο για να επισκεφτεί κανείς το νησί καθώς η κατοικία βρίσκεται απομονωμένη και προσφέρει πλήρη χαλάρωση. Η τιμή ανά διανυκτέρευση είναι στα 116 ευρώ.