Skip to main content

Αντιδράσεις για τη θέση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στην αποκάλυψη Μπεκατώρου

Σφοδρές αντιδράσεις σε χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης από την ανακοίνωση του Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας που αφήνει αιχμές για την αποκάλυψη.

Οργή και σφοδρές αντιδράσεις σε χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε η ανακοίνωση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας σχετικά με την αποκάλυψη της Χρυσής Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που βίωσε από στέλεχος της Ομοσπονδίας σε ηλικία 21 ετών.

Διαβάστε εδώ: Συγκλονίζει η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου: Του είπα όχι, αλλά ασέλγησε πάνω μου

Σε ανακοίνωσή της, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία αποκαλεί την σεξουαλική κακοποίηση που περιγράφει η Σοφία Μπεκατώρου ως «δυσάρεστο περιστατικό» και αφήνει αιχμές γιατί δεν έγινε τότε καταγγελία.

«Με αφορμή την δημόσια τοποθέτηση της Ολυμπιονίκου κ. Σοφίας Μπεκατώρου, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δηλώνει ότι μέχρι πρόσφατα δεν είχε λάβει καμία επιστολή ή έστω άτυπη καταγγελία σχετικά. Ωστόσο, ακόμη κι αν είχε λάβει ανεπίσημη καταγγελία, η Ομοσπονδία θα ήταν άτεγκτη στην αντιμετώπιση τέτοιου φαινομένου. Επειδή, όμως, δεν πρέπει να πλανάται οποιαδήποτε σκιά για οποιονδήποτε, παροτρύνουμε την καταγγέλλουσα, εφόσον πήρε την πρωτοβουλία έστω και μετά τόσα χρόνια να μιλήσει σχετικά με αυτό το δυσάρεστο περιστατικό, να γίνει συγκεκριμένη, και η Ομοσπονδία, εφόσον εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα πράξει τα δέοντα» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Αν γινόταν τότε η καταγγελία, που έπρεπε να γίνει τότε, και ήταν πραγματικότητα αυτό το γεγονός, αυτό σημαίνει πως θα διασφαλίζαμε και τα κορίτσια των 12,14,15,16 χρονών που έχουμε αθλήτριες, που είναι μέλη της εθνικής ομάδας και ακολουθούμε ταξίδια» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Αντώνης Δημητρακόπουλος.

«Από πλευράς μου δεν ήταν ένα ξέσπασμα ώστε να μπορέσω να κάνω τη δική μου επανάσταση στη δεδομένη χρονική στιγμή. Τώρα, χρόνια μετά, έχοντας δύο παιδιά και σκεπτόμενη ότι κάποια άλλα θα βρεθούν στη θέση μου, παίρνω το θάρρος να μιλήσω γι' αυτό γιατί τέτοιοι άνθρωποι θα έπρεπε να είναι απομακρυσμένοι από το χώρο του αθλητισμού» διευκρίνισε από την πλευρά της η Μπεκατώρου στο Marie Claire.

H 43χρονη πρωταθλήτρια έχει κερδίσει συνολικά 10 μετάλλια, μεταξύ αυτών το χρυσό στους Ολυμπιακούς του Αθήνας, και το χάλκινο στο Πεκίνο.