Skip to main content

ΑΠΘ: Αποκαλυπτήρια μη-επανδρωμένου αεροχήματος RX-3 παρουσία Γαβρόγλου

Στα εγκαίνια του stand του ΑΠΘ πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του εντυπωσιακού νέου μη-επανδρωμένου αεροχήματος RX-3.

Σε κλίμα χαράς και αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του stand του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην 83η ΔΕΘ, παρουσία του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και μελών της διοίκησης του πανεπιστημίου.

«Είμαστε χαρούμενοι γιατί βλέπουμε σημάδια ανάκαμψης από την οικονομική κρίση που χτύπησε τόσο άσχημα τα πανεπιστήμια», δήλωσε ο αναπληρωτής πρύτανης έρευνας και καινοτομίας Θεόδωρος Λαόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι υπάρχει αύξηση της χρηματοδότησης από διάφορα κρατικά προγράμματα αλλά και αύξηση της χρηματοδότησης που λαμβάνει το ΑΠΘ από τον τακτικό κρατικό προυπολογισμό.

«Η αύξηση αυτή βοήθησε το πανεπιστήμιο να καλύψει τα χρωστούμενα και σηματοδοτεί μια σημαντική διαφορά», πρόσθεσε.

Από πλευράς του ο υπουργός Παιδείας τόνισε πως η εν λόγω αύξηση είναι θετική αλλά δεν είναι ακόμα επαρκής. Όπως είπε, αποτελεί μυστήριο της κοινωνίας το ότι στα χρόνια της κρίσης η εκπαίδευση δεν κατέρρευσε.

Αναφορικά με τη συζήτηση που γίνεται για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο υπουργός επισήμανε ότι οδεύουμε προς μια «νέα αρχιτεκτονική πανεπιστημίων».

Στα εγκαίνια έγιναν επίσης τα αποκαλυπτήρια του εντυπωσιακού νέου μη-επανδρωμένου αεροχήματος RX-3.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο υπουργός συζήτησε με τους φοιτητές για τα επιτεύγματα τους τα οποία παρουσιάζονται στο σταντ το Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.