Skip to main content

Αποκαρδιωτική εικόνα: Στάχτη έγινε το παρατηρητήριο πουλιών στο δάσος της Δαδιάς (φωτο)

Στάχτη και αποκαΐδια έγινε το παρατηρητήριο ορνιθοπανίδας στο δάσος της Δαδιάς από τη φωτιά που κατακαίει το Εθνικό Πάρκο επί 7 συνεχόμενες ημέρες

Στάχτη και αποκαΐδια έγινε το παρατηρητήριο ορνιθοπανίδας στο δάσος της Δαδιάς, στον Έβρο, από τη φωτιά που κατακαίει το Εθνικό Πάρκο εδώ και 7 συνεχόμενες ημέρες, από την Πέμπτη 21 Ιουλίου.

Σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το Οικοτουριστικό Κέντρο, μέσα στην προστατευμένη περιοχή του δάσους Δαδιάς, λειτουργούσε ένα κλειστό παρατηρητήριο πουλιών για όλους τους επισκέπτες, οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να παρατηρήσουν γύπες και άλλα αρπακτικά πουλιά που έρχονταν στην ταΐστρα. Πλέον αυτό το παρατηρητήριο έγινε στάχτη όπως και η υπόλοιπη περιοχή που από το πράσινο που κυριαρχούσε πλέον το μαύρο χρώμα είναι παντού.

To Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου είναι μια από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Είναι μία από τις πρώτες περιοχές στην Ελλάδα που τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας, καθώς εδώ συμβιώνουν και ευδοκιμούν συγκεντρωμένα πολλά είδη της χλωρίδας και της πανίδας της Βαλκανικής χερσονήσου, της Ευρώπης και της Ασίας. Στο Εθνικό Πάρκο συναντώνται τρία από τα τέσσερα είδη γύπα της Ευρώπης (Μαυρόγυπας, Όρνιο και Ασπροπάρης), ενώ φιλοξενεί τη μοναδική αποικία Μαυρόγυπα στα Βαλκάνια.