Skip to main content

Αποκαθίστανται στηθαία και διαγραμμίσεις στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης

Οι παρεμβάσεις αφορούν στους εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους και θα αρχίσουν το επόμενο έτος με ορίζοντα ολοκλήρωσης τα δύο έτη.

Σε μια σημαντική παρέμβαση ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας προχωρά το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την αποκατάσταση και αντικατάσταση των στηθαίων ασφαλείας.

Η Περιφέρεια έχει ήδη εντοπίσει τα επικίνδυνα σημεία, αναφορικά με την κατάσταση των στηθαίων και διαθέτει 3 εκ. ευρώ για να τα αντικαταστήσει.

Στο πλαίσιο μάλιστα της ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας διασφάλισε επιπλέον κονδύλι 2 εκ. ευρώ για την οριζόντια σήμανση στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της.

Οι παρεμβάσεις για τον νομό Θεσσαλονίκης, εγκρίθηκαν από τη Μητροπολιτική Επιτροπή και θα αρχίσουν μέσα στο 2021, με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης να είναι δύο έτη.

Τα σημεία παρέμβασης υπέδειξαν οι κατά τόπους αστυνομικές αρχές και οι δήμοι, ενώ πραγματοποιήθηκε και αυτοψία από τα αρμόδια στελέχη της Περιφέρειας.

Η εργολαβία για τα στηθαία περιλαμβάνει αποξηλώσεων και αντικαταστάσεις των κατεστραμμένων μεταλλικών και τσιμεντένιων στηθαίων ασφαλείας και των κιγκλιδωμάτων γεφυρών, όπως και την αντικατάσταση των ανακλαστήρων στα στηθαία.

Σε ό,τι αφορά στην οριζόντια σήμανση, η εργολαβία περιλαμβάνει επαναδιαγραμμίσεις σε διάφορα τμήματα εθνικών και επαρχιακών οδών, αναδιαγραμμίσεις σε τμήματα που καταγράφονται φθορές, νέες διαγραμμίσεις όπου απαιτείται, αλλά και τοποθέτηση πλαστικών ανακλαστήρων οδοστρώματος.