Skip to main content

Αποκλείστηκε όρθιος ο ΠΑΟΚ, άδικη ήττα από τη Μαρσέιγ στην Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ δεν φοβήθηκε λεπτό τη Μαρσέιγ έχασε σωρεία ευκαιριών αλλά Μανταντά και τύχη δεν έδωσαν την ευκαιρία τους 29.000 οπαδούς να πανηγυρίσουν.

Ένα λάθος του Κρέσπο στο 35' έδωσε την ευκαιρία στο Παγέ να κάνει το 0-1.

Αυτό ήταν και το προοίμιο του αποψινού αποκλεισμού του ΠΑΟΚ από τη Μαρσέιγ, που πήρε το εισιτήριο για τους ημιτελικούς στην φλεγόμενη Τούμπα.

Η μπάλα δεν ήθελε να μπει, παραπέμποντας στον δημοφιλή χαρακτηρισμό του Ίβιτσα Όσιμ, αλλά τις προκρίσεις φέρνουν οι νίκες και τα γκολ.

Ο Δικέφαλος είχε την ευκαιρία να κάνει τον εξαιρετικό ομολογουμένως Μανταντά να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του, αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος του.

Ο Τσιγγάρας στο 5', ο Άκπομ στο 10', ο Κρέσπο στο 11', ο Άκπομ ξανά στο 45', ο Ζίφκοβιτς στο 70' και πολύ περισσότεροο Τσόλακ στο 83' δεν είχαν το κλειδί του παραδείσου για τον Δικέφαλο που κυνήγησε την πρόκριση μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Η ιστορία όμως δεν ξεγράφει. Ο Δικέφαλος του Βορρά έγραψε μια ακόμα χρυσή σελίδα στην πλούσια ευρωπαϊκή ιστορία του, αφήνοντας βαριά κληρονομιά για τις επόμενες ευρωπαϊκές πορείες.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (68' Σίντκλεϊ), Ίνγκασον, Κρέσπο, Λύρατζης, Κούρτιτς, Ντόουγκλας, Τσιγγάρας (58' Μιτρίτσα), Μπίσεσβαρ (77' Σβαμπ), Ζίβκοβιτς (77' Μουργκ), Άκπομ (68' Τσόλακ). Αναπληρωματικοί: Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Τέιλορ, Σίντκλεϊ, Μιχάι, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Σοάρες, Μουργκ, Μιτρίτσα, Τσόλακ.

Μαρσέιγ: Μανταντά, Ρονζιέ, Σαλιμπά, Τσαλέτα-Τσαρ, Πέρες, Λιρόλα, Γκεντουζί, Γκεγιέ, Αρίτ, Μπακαμπού (72' Ουντέρ), Παγέ (89' Κολάσινατς). Αναπληρωματικοί: Ενγαπαντουεντμπού, Λόπεθ, Ουντέρ, Κολάσινατς, Μπερτέλι, Πίτου, Μουστιέρ, Μπενχαγιά, Εμ' Μαντί.