Skip to main content

Πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα αποκτούν περιοχές του Δ. Ωραιοκάστρου

Οι κάτοικοι των τριών οικισμών του δήμου Ωραιοκάστρου αντιμετώπιζαν χρόνιο πρόβλημα πρόσβασης στα τηλεοπτικά κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας.

Επιλύεται το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στο Μεσαίο, στον Μονόλοφο και στο Μελισσοχώρι του δήμου Ωραιοκάστρου με την πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας.

Με εντολή του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, ο αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής και Νέας Γενιάς, Νικόλας Σαραμούρτσης, εξέθεσε το πρόβλημα στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και με συντονισμένες ενέργειες πέτυχε να δοθεί λύση.

Συγκεκριμένα, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τίτλο: «Κώδικας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών: Ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/1972 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 11ης Δεκεμβρίου 2018», που είναι ήδη σε διαβούλευση, θα ενσωματωθούν διατάξεις με τις οποίες καθορίζεται με ποιο τρόπο οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών θα αποκτήσουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα.

"Είναι λυπηρό εν έτει 2020 οι κάτοικοι στο Μεσαίο, στον Μονόλοφο και στο Μελισσοχώρι να μην έχουν πρόσβαση στο αγαθό που λέγεται τηλεόραση. Παρουσιάσαμε το πρόβλημα στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, συνεργαστήκαμε στενά και πετύχαμε να επεκταθεί η δράση του προγράμματος επιχορήγησης των νοικοκυριών για την εξασφάλιση πρόσβασης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, καθώς επίσης και στους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς που λειτουργούν νόμιμα", τόνισε ο αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής και Νέας Γενιάς, Νικόλας Σαραμούρτσης.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαβούλευση και το νομοσχέδιο να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή. "Δίνουμε λύση σε ένα πρόβλημα της καθημερινότητας των δημοτών μας και επιτέλους το σύνολο των κατοίκων του δήμου Ωραιοκάστρου θα έχει πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα", συμπλήρωσε ο κ. Σαραμούρτσης.