Skip to main content

Απώλεια της μονάδας κομποστοποίησης στην Επανομή καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Ο πρώην δήμαρχος κατηγορεί τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού για απώλεια σημαντικών έργων, μεταξύ άλλων το BIOREAL από το πρόγραμμα Interreg

Για την απώλεια ενός σημαντικού έργου, της πιλοτικής μονάδας κομποστοποίησης βιοαποβλήτων, που είχε ενταχθεί από το 2018 σε πρόγραμμα χρηματοδότησης Interreg με το ακρωνύμιο BIOREAL, κατηγορεί τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Θερμαϊκός Νέα Πορεία» του πρώην δημάρχου, Γιάννη Μαυρομάτη.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Μαυρομάτης καταγγέλλει για «ανικανότητα υλοποίησης» τη διοίκηση του δήμου και επισημαίνει ότι «ο δήμος ως επικεφαλής εταίρος που θα λάμβανε το ποσό των 420.000 ευρώ από τα οποία τα 310.000 ευρώ, δηλαδή το 80%, προβλεπόταν για την προμήθεια του εξοπλισμού κομποστοποίησης».

Η εγκατάσταση της κομποστοποίησης αποφασίστηκε να γίνει σε αγροτεμάχιο της Επανομής και συγκεκριμένα στην παλιά χωματερή. Μάλιστα, όπως σημειώνει ο κ. Μαυρομάτης, υπέρ ψήφισαν όλες οι παρατάξεις του δήμου πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης.

«Σε συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής η διοίκηση του δήμου εισηγήθηκε την απένταξη του έργου της κομποστοποίησης γιατί αδυνατούσε να προλάβει χρονικά την υλοποίηση του, παρά τους 18 μήνες που πέρασαν αναξιοποίητοι για να πράξει τα αυτονόητα. Έτσι στη λίστα των χαμένων ευκαιριών, όπως τηλεμετρία (ΕΣΠΑ, 1.134.000 ευρώ), γενικό σχέδιο ύδρευσης (ΕΣΠΑ, 300.000 ευρώ), συντήρηση αύλειων σχολικών χώρων (Φιλόδημος, 528.000 ευρώ), προστίθεται άλλο ένα χρήσιμο έργο για τον δήμο μας από τη μόνιμη ανυπαρξία της διοίκησης», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Κύριοι το δύσκολο είναι πετυχαίνεις την χρηματοδότηση του σχεδιασμού σου και ευκολότερο να υλοποιείς αυτά που βρίσκεις καθ' όλα έτοιμα. Κανένα από τα έργα, δυστυχώς, που εντάξαμε στο ΕΣΠΑ δεν προχωρήσατε. Σταματήστε την έπαρση και την αλαζονεία αλλά και την υποκρισία που σας διακρίνει και γίνετε αποτελεσματικοί για τον τόπο μας. Είναι κρίμα και άδικο να χάνονται πόροι και έργα εξαιτίας της άγνοιας αλλά και της ραστώνης που χαρακτηρίζει τον μέχρι τώρα βηματισμό σας», καταλήγει η ανακοίνωση.