Skip to main content

Απολογείται σήμερα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ο Ηλίας Ψινάκης

Ο κ. Ψινάκης έχει λάβει ήδη προθεσμίες για να ενημερωθεί επί της δικογραφίας που είναι χιλιάδες σελίδες, να ετοιμάσει την υπεράσπισή του.

Ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται τη δικογραφία για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, θα βρεθεί σήμερα ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, κατηγορούμενος με άλλα 19 πρόσωπα για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο κ. Ψινάκης έχει λάβει ήδη προθεσμίες για να ενημερωθεί επί της δικογραφίας που είναι χιλιάδες σελίδες, να ετοιμάσει την υπεράσπισή του και να απαντήσει σήμερα στις ερωτήσεις του ανακριτή της υπόθεσης Αθανάσιου Μαρνέρη.

Για την πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής, τον Ιούλιο του 2018, που κόστισε την ζωή 102 ανθρώπων, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος κατά των 20 κατηγορουμένων, στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Πυροσβεστικής κ.α για εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το επόμενο διάστημα θα βρεθούν ενώπιον του Εισαγγελέα ο δήμαρχος Ραφήνας, η πρώην περιφερειάρχης Αττικής κ.α