Skip to main content

Απολογείται σήμερα ο φερόμενος δράστης του φονικού στην Κρήτη

Το κατώφλι του ανακριτή θα περάσει ο 43χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία ενός 73χρονου και τον σοβαρό τραυματισμό του γιου του στην Κρήτη.

Απολογείται σήμερα ο 43χρονος φερόμενος δράστης της δολοφονίας του 73χρονου στον οικισμό Περάμπελα, στις Κουρούνες Λασιθίου, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Ο 43χρονος μετά το φονικό, παρέμενε κρυμμένος και εμφανίστηκε το πρωί της Πέμπτης 13 Φεβρουαρίου ενώπιον του εισαγγελέα Νεάπολης και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα.

Σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει ο συνήγορος του, Γιώργος Στειακάκης, ο 43χρονος αμέσως μετά την δολοφονία μετάνιωσε για τις πράξεις του ενώ κατά την πρώτη κατάθεσή του στον εισαγγελέα κατέρρευσε.

«Ο 43χρονος δηλώνει μετανιωμένος. Με δάκρυα στα μάτια ζητούσε συγνώμη για όσα έχει κάνει. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ίδιος αλλά και η οικογένειά του, αμέσως μετά το συμβάν ήθελε να βάλει τέλος στην ζωή του όμως μετά από πιέσεις των συγγενών του ήρθαν σε επαφή μαζί μου και ξεκινήσαμε τις διαδικασίες της παράδοσης», επεσήμανε ο κ. Στειακάκης.

Για προσχεδιασμένο έγκλημα έκανε λόγο από την πλευρά του ο δικηγόρος Γιώργος Κοκοσάλης, εκπροσωπώντας την οικογένεια του θύματος.

Φόβοι για βεντέτα

Στο χωριό Κουρούνες της Νεάπολης πάντως επικρατεί αναβρασμός ενώ η οικογένεια του δράστη φέρεται να έχει φυγαδευτεί από την αστυνομία, υπό τον φόβο αντεκδίκησης, όπως αναφέρει το cretapost.gr.

Αιτία για τη δολοφονική επίθεση φαίνεται να ήταν οι κτηματικές διαφορές του δράστη με την οικογένεια των θυμάτων.

Ο δράστης παραδόθηκε δύο μέρες μετά τη δολοφονία του 73χρονου και τον σοβαρό τραυματισμό του γιου του θύματος στην κοιλιακή χώρα με τους διασώστες του ΕΚΑΒ να του δίνουν τις πρώτες βοήθειες και να τον μεταφέρουν εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου όπου είχε υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στην ΜΕΘ.