Skip to main content

Απορρίφθηκαν τα αιτήματα μετάθεσης Μητρετώδη και Κούκλατζη

Οι δύο στρατιωτικοί θα συνεχίσουν σε Μονάδα Μηχανικού στον Λαγό Διδυμοτείχου, καθώς υπάρχει σε εξέλιξη και η ΕΔΕ για τη σύλληψή τους.

Στις ιδιαίτερες πατρίδες τους βρίσκονται μετά την απελευθέρωσή τους τον Δεκαπενταύγουστο ο Δημήτρης Κούκλατζης και Άγγελος Μητρετώδης.

Τις επόμενες ημέρες όμως, ετοιμάζονται να παρουσιαστούν σε Μονάδα Μηχανικού που βρίσκεται στο στρατόπεδο του Λαγού Διδυμοτείχου, αφού εκεί μετατέθηκαν μετά την έξοδο τους απ’ τις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, όπου παρέμειναν κρατούμενοι παράνομα και χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες για 167 ημέρες.

Όπως αναφέρει το Evros-news.gr, οι δυο στρατιωτικοί είχαν ζητήσει να μετατεθούν στο εξωτερικό ωστόσο, το αίτημα τους απορρίφθηκε, καθότι θα πρέπει να παραμείνουν στην Ελλάδα γιατί υπάρχει σε εξέλιξη και η ΕΔΕ για τα όσα συνέβησαν κατά την σύλληψη τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ο Άγγελος Μητρετώδης ζήτησε να μετατεθεί στις ΗΠΑ, προκειμένου να παραμείνει εκεί για λίγους μήνες και να εκπαιδευτεί σε «ειδικό σχολείο», κάτι που είχε προσπαθήσει να πετύχει από τον περασμένο Ιανουάριο, όμως ήρθε δεύτερος στη σχετική διαδικασία και έχασε τη μετάθεση.

Ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης, φέρεται να ζήτησε να πάει στην Κύπρο, όμως ούτε το δικό του αίτημα έγινε αποδεκτό.

Οι δύο στρατιωτικοί θα συνεχίσουν σε Μονάδα Μηχανικού στον Λαγό Διδυμοτείχου. Προφανώς η στρατιωτική ηγεσία θεώρησε ότι η μετάθεση τους στο εξωτερικό θα έστελνε… λάθος μηνύματα στο υπόλοιπο προσωπικό.

Πηγή: Evros-news.gr