Skip to main content

Αποστάσεις Τζιτζικώστα από το σχέδιο νόμου για τις λαϊκές αγορές

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επικοινώνησε με την Ομοσπονδία της Βορείου Ελλάδος και τόνισε πως το νομοσχέδιο δεν λύνει βασικά προβλήματα.

Αποστάσεις από το σχέδιο νόμου για τις λαϊκές αγορές κρατά ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, όπως φάνηκε κατά τη σημερινή επικοινωνία του με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης, Άγγελο Δερετζή.
 
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε τη διαφωνία του αναφορικά με το σχέδιο νόμου, τονίζοντας πως δεν κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, δεν λύνει βασικά προβλήματα και δεν προωθεί το βασικό ζητούμενο, που είναι ο εκσυγχρονισμός των λαϊκών αγορών.

Από την πλευρά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Δερετζής ευχαρίστησε τον κ. Τζιτζικώστα για την στήριξη του και του μετέφερε, πως το σχέδιο νόμου, απορρίπτεται από το σύνολο των ομοσπονδιών και των σωματείων της χώρας.

«Δεν πρόκειται να γίνει καμία συζήτηση όσο βρίσκεται στο τραπέζι αυτό το σχέδιο νόμου. Ζητάμε την άμεση απόσυρση του, ώστε να ξεκινήσει ο διάλογος», τόνισε ο κ. Δερετζής.

Από την πλευρά της ομοσπονδίας ήδη υπάρχει ένα πακέτο προτάσεων που αφορά τις λαϊκές αγορές. Αυτό, κατά τον κ. Δερετζή, μπορεί να αποτελέσει τη βάση μίας συζήτησης, τόσο με τις υπόλοιπες ομοσπονδίες της χώρας, όσο και την κυβέρνηση, προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό νομικό πλαίσιο.

Άποψη με την οποία συντάχθηκε ο κ. Τζιτζικώστας, καθώς όπως ανέφερε σύμφωνα με την ανακοίνωση, κανείς δε γνωρίζει καλύτερα τα προβλήματα του κλάδου του από τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτόν.