Skip to main content

Αποτάχθηκαν οι Γερμανοί αξιωματικοί που κατέβασαν την ελληνική σημαία

Σεβασμός των ξένων στην ελληνική σημαία, την οποία πολιτικοί της Ελλάδας απεκάλεσαν ότι είναι ένα κομμάτι πανί, και νέοι της Ελλάδας.

Οι δύο Γερμανοί αξιωματικοί των ειδικών δυνάμεων που κατέβασαν την ελληνική σημαία στην Κρήτη, ανεβάζοντας την γερμανική, αποτάχθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας τους με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς είχαν φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την κυβέρνηση και ο πρέσβης της Γερμανίας στην Αθήνα είχε υποχρεωθεί να ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους της από την ελληνική.

Σεβασμός των ξένων στην ελληνική σημαία, την οποία πολιτικοί της Ελλάδας απεκάλεσαν ότι είναι ένα κομμάτι πανί, και νέοι της Ελλάδας, με την ανθελληνική παιδεία που παρέχουν τα δημόσια εκπαιδευτήρια στην Ελλάδα, όλων των βαθμίδων, την καίουν, προσβάλλοντας τον ελληνισμό.

Πόσο καιρό ακόμη οι πολιτικοί της Αλβανίας θα ευνοούν τις μαφίες της χώρας τους; Αντί να προχωρήσουν προς την Ε.Ε., ευρωπαϊκές χώρες σκέπτονται να επιβάλουν τις θεωρήσεις, μετά από εννέα χρόνια ταξιδιών χωρίς βίζα σε χώρες της Ε.Ε. Και άλλες χώρες, προειδοποιούν τους πολίτες να σκεφθούν πριν ταξιδεύσουν για Αλβανία, να προσέξουν τις ληστείες, την τρομοκρατία, την σεξουαλική παρενόχληση και τις διαδηλώσεις.

Έρευνα στην Ευρώπη δείχνει -μεταξύ άλλων- ότι έχουν αυξηθεί οι οδηγοί που βρίζουν τους άλλους οδηγούς (56%, +2 μονάδες). Το βραβείο παίρνουν οι Έλληνες (71%), ακολουθούν ένα βήμα πίσω οι Γάλλοι (69%), ενώ οι Σουηδοί είναι οι πιο φλεγματικοί (32%). Βραβείο νάναι, κι ό,τι νάναι. Μήπως το βραβείο κωλοτούμπας δεν το χαρήκαμε;

Βρήκαν την λύση οι Σκοπιανοί, να καταστήσουν έγκυρα τα νομοσχέδια που ψήφιζαν στην Βουλή, και δεν τα επικύρωνε ο Ιβάνοφ, επιστρέφοντάς τα πίσω. Οι νόμοι, που είναι περισσότεροι από 20, θα ξαναψηφιστούν, αλλά θα προωθηθούν στην Επίσημη Εφημερίδα (Εφημερίδα της Κυβερνήσεως) με την υπογραφή του νέου προέδρου που θα αναδειχθεί από τις εκλογές, με την κυβέρνηση να πιστεύει ότι θα είναι ο δικός της υποψήφιος.

Ο Ακάρ απαιτεί να αποστρατιωτικοποιηθούν τα νησιά του Αιγαίου. Η απαίτηση αυτή έρχεται και παρέρχεται, με τον απίστευτο Πάγκαλο να συναινεί κάποτε, μη αντιλαμβανόμενος την σοβαρότητα της κατάστασης. Αν φύγουν, είχε πει, και τα τουρκικά στρατεύματα από τη μικρασιατική ακτή, γιατί να μη φύγουν και τα δικά μας.

Μόνο που δεν μπόρεσε να σκεφτεί το εξής απλό. Ότι τα τουρκικά στρατεύματα, όπου κι αν αποσυρθούν, σε λίγο χρόνο επιστρέφουν στο Αιγαίο. Τα δικά μας, για να ξαναπάνε στα πολλά νησιά, πόσο καιρό χρειάζονται;

Πάντως, ο Ακάρ είπε ότι «Περιμένω ο Έλληνας συνάδελφός μου (σ.σ. ο κ. Αποστολάκης), να λάβει τα απαραίτητα μέτρα σχετικά με αυτό αλλά και με άλλα ζητήματα, στο πλαίσιο της ειλικρινούς συνεργασίας και της καλής πίστης των σχέσεών μας». Και ο Αποστολάκης είχε πει ότι έχει καλή συνεργασία με τον Ακάρ. Σε ποιον τομέα δεν είπε όμως. Μήπως στον φραπέ;

Ο Ιταλός συγγραφέας, Daniele Scalea, πρόεδρος του Κέντρου Πολιτικών και Στρατηγικών Σπουδών Μακιαβέλι, συγγραφέας του βιβλίου "Μετανάστευση. Εξηγήσεις των λαϊκιστών", γράφει:

«Στην Ιταλία, πολλοί πιστεύουν ότι αυτοί που τάσσονται κατά της εισδοχής μαζικών ροών μεταναστών στη χώρα, το κάνουν για απάνθρωπους λόγους (ξενοφοβία, ρατσισμός, fake news). Η βασική ιδέα του βιβλίου μου είναι ότι υπάρχουν πιο σημαντικοί λόγοι για την κριτική της ανεξέλεγκτης μεταναστευτικής ροής και τη δημιουργία μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας. Στο βιβλίο μου, έχω αναλύσει όλα τα κύρια προβλήματα: δημογραφικά, οικονομικά, κοινωνικο-πολιτιστικά και πολλά άλλα».