Skip to main content

Απόθεμα εμβολίων της AstraZeneca δημιουργεί ο Λευκός Οίκος

Απόθεμα των εμβολίων της AstraZeneca που παρασκευάζονται στις ΗΠΑ για να μπορέσει να τα χορηγήσει γρήγορα στους Αμερικανούς κρατά ο Λευκός Οίκος.

Ο Λευκός Οίκος κρατά απόθεμα των εμβολίων της εταιρείας AstraZeneca που παρασκευάζονται στις ΗΠΑ για να μπορέσει να τα χορηγήσει γρήγορα στους Αμερικανούς πολίτες, εάν το εν λόγω εμβόλιο εγκριθεί από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε σήμερα ο Τζέφρι Ζιντς, ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με δημοσιογράφους.

Η AstraZeneca παρασκευάζει στις ΗΠΑ εμβόλια για τον νέο κορωνοϊό, ωστόσο αυτά έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πολλές άλλες χώρες, όχι όμως και από τις αμερικανικές υπηρεσίες. Χθες, το πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι διεμήνυσαν σε ομολόγους τους της Ε.Ε. να μην περιμένουν «σύντομα» παραδόσεις των εμβολίων που παράγονται στις ΗΠΑ.

«Έχουμε ένα μικρό απόθεμα (εμβολίων) της AstraZeneca έτσι ώστε, εάν εγκριθεί, να το χορηγήσουμε στον αμερικανικό λαό», είπε ο Ζιντς.