Skip to main content

Apple: Μείωση προσλήψεων και δαπανών για ορισμένες ομάδες το επόμενο έτος

Η μείωση του ρυθμού προσλήψεων στην Apple αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στον κατάλογο των εταιρειών που προετοιμάζονται για οικονομική ύφεση.

Η Apple σκοπεύει να επιβραδύνει τον ρυθμό προσλήψεων και δαπανών το επόμενο έτος σε ορισμένες μονάδες της ώστε να αντιμετωπίσει μια πιθανή οικονομική ύφεση, ανέφερε τη Δευτέρα το Bloomberg News.

Οι αλλαγές δεν θα επηρεάσουν όλες τις ομάδες και η Apple εξακολουθεί να σχεδιάζει ένα επιθετικό πρόγραμμα κυκλοφορίας προϊόντων το 2023 στο οποίο περιλαμβάνονται ακουστικά μικτής πραγματικότητας, την πρώτη μεγάλη νέα κατηγορία από το 2015, αναφέρει.

Οι μετοχές της εταιρείας, εκπρόσωποι της οποίας δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό, ανέστρεψαν την πορεία τους για να διαπραγματευτούν σχεδόν 1% κάτω, στα 148,95 δολάρια.

Η μείωση του ρυθμού προσλήψεων στην Apple αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη (μετά τις Meta και Tesla, όπως επίσης και ορισμένες τράπεζες των ΗΠΑ) στον κατάλογο των εταιρειών που προετοιμάζονται για μία πιθανή οικονομική επιβράδυνση.

Πηγή: moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters