Skip to main content

ΑΠΘ: Από 24 Νοεμβρίου και για τρεις ημέρες το «2ο EPICUR Forum & Festival»

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διοργανώνει διαδικτυακά από 24 έως 26 Νοεμβρίου το «2ο EPICUR Forum & Festival».

Το «2ο EPICUR Forum & Festival» διοργανώνεται διαδικτυακά από 24 έως 26 Νοεμβρίου 2021 από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη Συμμαχία Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων EPICUR.

Το πρόγραμμα του 2ου EPICUR Forum, με τίτλο «Innovation & Inclusion», ανοίγει τον διάλογο για το παρόν και το μέλλον των Συμμαχιών των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, καθώς και για τη διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής Εκπαίδευσης.

Στις εργασίες του 2ου Forum συμμετέχουν περισσότεροι από 40 διακεκριμένοι καθηγητές και ερευνητές από το ΑΠΘ, τα Πανεπιστήμια της Συμμαχίας EPICUR και άλλα ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μέσα από τις ομιλίες, τις συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας και τα workshops, προβάλλονται επιστημονικά επιτεύγματα, καινοτόμες εφαρμογές και αναδεικνύονται σημαντικά επιστημονικά ζητήματα.

Οι εργασίες της κάθε ημέρας ολοκληρώνονται με εκδηλώσεις του EPICUR Festival. Με στόχο την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού, τα μουσικά σύνολα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ και η χορευτική ομάδα του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ συμπράττουν και παρουσιάζουν μία εκδήλωση παραδοσιακής μουσικής και χορού από όλη την Ελλάδα, ενώ η Χορωδία ΑΠΘ «Γιάννης Μάντακας» παρουσιάζει μουσικό αφιέρωμα με έργα του Μίκη Θεοδωράκη.

Επίσης, στο πλαίσιο του EPICUR Festival, μέλη της φοιτητικής ομάδας των EPICUR Ambassadors παρουσιάζουν ένα διαδραστικό παιχνίδι ειδικά σχεδιασμένο από φοιτητές για φοιτητές.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και για εγγραφή στο «2ο EPICUR Forum & Festival», στον σύνδεσμο: https://epicur.education/event/epicur-forum-festival-2021/ 

Το «2ο EPICUR Forum & Festival» στο YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=x66HEQk8spc