Skip to main content

ΑΠΘ: Εύσημα πρύτανη για το έργο στα κοχλιακά εμφυτεύματα σε παιδιά

Το έργο του κέντρου κοχλιακών εμφυτεύσεων της Β' Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής του ΑΠΘ στο Γ.Ν.Θ. Παπαγεωργίου εξήρε ο πρύτανης του ΑΠΘ.

Τα συγχαρητήριά του στον καθηγητή του τμήματος Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ Κωνσταντίνο Δ. Μάρκου εξέφρασε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Νίκος Παπαϊωάννου για  τη σημαντική επιστημονική και κοινωνική του δράση στον τομέα της τοποθέτησης κοχλιακών εμφυτευμάτων σε κωφούς ασθενείς

Το Κέντρο Κοχλιακών Εμφυτεύσεων της Β΄ Πανεπιστημιακής Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής του ΑΠΘ στο Γ.Ν.Θ. Παπαγεωργίου, το οποίο συντονίζει ο καθηγητής Κωνσταντίνος Δ. Μάρκου, έχει τοποθετήσει τα περισσότερα κοχλιακά εμφυτεύματα στην Ελλάδα, τα τελευταία δύο χρόνια. Επιπρόσθετα, αποτελεί το μοναδικό πλέον κέντρο στην Ελλάδα που τοποθετεί αμφοτερόπλευρα κοχλιακά εμφυτεύματα σε παιδιά.
 
Ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον Καθηγητή σε συνάντηση που είχαν χθες στην πρυτανεία και δήλωσε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης η επιστημονική και κοινωνική συνεισφορά του Καθηγητή Κωνσταντίνου Μάρκου και της ομάδας του σε άτομα με προβλήματα ακοής, και ιδιαίτερα  σε μικρά παιδιά».

Από την πλευρά του ο Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Δ. Μάρκου, επισήμανε: «Ως Κέντρο Κοχλιακών Εμφυτεύσεων της Β΄ Πανεπιστημιακής Ω.Ρ.Λ. Κλινικής στο Γ.Ν.Θ. Παπαγεωργίου είμαστε περήφανοι που, υπό αντίξοες οικονομικές συνθήκες και σε περίοδο οικονομικής ύφεσης, καταφέρνουμε να χαρίζουμε το δώρο της ακοής σε δεκάδες ανθρώπους τόσο από την πόλη μας όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα. Η χαρά μας είναι ακόμη μεγαλύτερη όταν αυτό συμβαίνει στην ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των παιδιών».

Το κοχλιακό εμφύτευμα αποτελεί στις μέρες μας τη μοναδική θεραπεία σε περιπτώσεις πλήρους κώφωσης και η τοποθέτησή του είναι καθοριστικής σημασίας για την περαιτέρω ανάπτυξη των παιδιών τα οποία γεννιούνται κωφά. Στις περιπτώσεις αυτές ενδείκνυται η τοποθέτηση του κοχλιακού εμφυτεύματος ακόμη και σε ηλικία μικρότερη του ενός έτους.

Το Κέντρο Κοχλιακών Εμφυτεύσεων παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους ασθενείς αναλαμβάνοντας τη μετεγχειρητική τους παρακολούθηση και τη λογοθεραπευτική τους υποστήριξη.