Skip to main content

ΑΠΘ: Εκδήλωση για τη νομική αντιμετώπιση της γυναικοκτονίας την Παρασκευή

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα 112 «Κωνσταντόπουλος» στη Νομική Σχολή ΑΠΘ και ώρα 19:00.

Εκδήλωση για ένα άκρως επίκαιρο θέμα, για τη νομική αντιμετώπιση της γυναικοκτονίας διοργανώνει ο Ρητορικός Όμιλος της Νομικής Σχολής ΑΠΘ.

Ο Όμιλος αυτός, δημιούργημα φοιτητών της Νομικής Σχολής ΑΠΘ με κριτικό πνεύμα και έντονο ενδιαφέρον για το δημόσιο διάλογο και την επικαιρότητα, οργανώνει σε εβδομαδιαία βάση αγώνες ρητορικής τέχνης στις αίθουσες της Νομικής Σχολής, ενώ δύο φορές τον χρόνο φέρνει κοντά νέους και νέες με την νομική επιστήμη μέσα από τον ουσιαστικό λόγο των καθηγητών της Νομικής στις εκδηλώσεις που διοργανώνει.

Όπως αναφέρεται, αυτό τον μήνα ο Ρητορικός Όμιλος, συνεπής στο στόχο που έχει θέσει για το έτος 2021 - 2022, να γνωρίσει τη Νομική Σχολή και τον επιστημονικό διάλογο στο ευρύ κοινό, προσκαλεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης στην εκδήλωση του, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, Αίθουσα 112 «Κωνσταντόπουλος» Νομική Σχολή ΑΠΘ και ώρα 19:00, «για να συζητήσουμε, να προβληματιστούμε και να μάθουμε γύρω από το φλέγον ζήτημα της γυναικοκτονίας μέσα από τα έμπειρα μάτια των καθηγητών της Νομικής Σχολής ΑΠΘ», όπως σημειώνεται.

Ομιλητές:

Ελισάβετ –Συμεωνίδου – Καστανίδου, Καθηγήτρια του Ποινικού Δικαίου Νομικής ΑΠΘ και τέως Κοσμήτορας της Νομικής ΑΠΘ
Κώστας Σταμάτης, Καθηγητής Φιλοσοφίας του Δικαίου Νομικής ΑΠΘ
Λάμπρος Μαργαρίτης, Καθηγητής Ποινικού Δικαίου Νομικής ΑΠΘ και Πρόεδρος της Διαρκούς Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Συντονίζει η Κατερίνα Φουντεδάκη, Καθηγήτρια Αστικού Δικαίου της Νομικής ΑΠΘ

Με τη τήρηση όλων των ενδεδειγμένων υγειονομικών μέτρων* και με ενθουσιώδη διάθεση, τα μέλη του Ομίλου θα είναι έτοιμα να σας υποδεχτούν.