Skip to main content

ΑΠΘ: Φοιτητές καταγγέλλουν στοχοποίηση από καθηγητή στην εξεταστική (vid)

Κινητοποίηση φοιτητών στο κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ - Καταγγέλλουν καθηγητή απείλησε ότι με πειθαρχική αναφορά μέλη φοιτητικών συλλόγων.

*Της Καλλιόπης Καλύμνιου

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης έξω από το κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ σε ένδειξη διαμαρτυρίας φοιτητών διότι, όπως καταγγέλλουν,  καθηγητής απείλησε με πειθαρχική αναφορά μέλη φοιτητικών συλλόγων.

Οι φοιτητές καταγγέλλουν πως ο εν λόγω καθηγητής απείλησε να τιμωρήσει με πειθαρχική αναφορά και δίωξη φοιτήτριες, οι οποίες ως μέλη φοιτητικού συλλόγου, του κοινοποίησαν απόφαση στην οποία έκαναν λόγο για άνιση μεταχείριση των φοιτητών από τον ίδιο κατά την εξεταστική περίοδο.

Όπως υποστηρίζουν, ο εν λόγω καθηγητής ανακοίνωσε ότι «θα υπάρχει δυνατότητα προφορικής εξέτασης μόνο για τους φοιτητές που “παρακολουθούν και ενδιαφέρονται”, πράγμα που συνιστά διάκριση μεταξύ φοιτητών που παρακολουθούν και δεν παρακολουθούν».

Οι φοιτητικοί σύλλογοι, όπως δηλώνει μέλος του φοιτητικού συλλόγου ψυχολογίας, έλαβαν άμεσα αποφάσεις και διασφάλισαν μέσω της σημερινής τους κινητοποίησης ότι δεν θα γίνει καμία πειθαρχική δίωξη, με τον καθηγητή, όπως είπε, να ανακαλεί την απόφαση του για πειθαρχική αναφορά. Σημειώνεται πως οι φοιτητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση και έξω από το γραφείο του καθηγητή.



Στις δηλώσεις του, ο φοιτητής αναφέρθηκε και στον νόμο Κεραμεως-Χρυσοχοΐδη, λέγοντας πως «δεν θα καθιερωθεί ποτέ και θα ανατραπεί». «Ο νόμος βάζει στο στόχαστρο τους φοιτητές και δεν θα μπορούν οι φοιτητές να έχουν λόγο επάνω στις σπουδές τους» τόνισε.